Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
20 GODINA ZATVORA

Ubio policijskog načelnika Reihl-Kira i još dvoje ljudi: DORH se žalio zbog uvjetnog otpusta Gudelja

Osijek: Arhivske fotografije su?enja Antunu Gudelju
Foto: Davor Javorovic/Vecernji list
1/6
26.01.2023.
u 22:05

Takvo značajno skraćivanje kazne zatvora nije opravdano s obzirom na težinu i brojnost kaznenih djela zbog kojih osuđenik izdržava zatvorsku kaznu, navode u DORH-u

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je  podnijelo žalbu protiv rješenja Županijskog suda u Varaždinu kojim je odobren uvjetni otpust osuđeniku koji izdržava kaznu zatvora u trajanju od dvadeset godina zbog tri kaznena djela ubojstva i jednog pokušaja ubojstva, počinjenih u srpnju 1991. godine u Osijeku.

Žalba je podnesena jer Državno odvjetništvo smatra da osuđeniku nije smio biti odobren uvjetni otpust jer ima za izdržati još više od dvije godine dosuđene kazne zatvora, te da takvo značajno skraćivanje kazne zatvora nije opravdano s obzirom na težinu i brojnost kaznenih djela zbog kojih osuđenik izdržava zatvorsku kaznu, navode u DORH-u.

Radi se o Antunu Gudelju koji je 2008. u Osijeku osuđen na jedinstvenu kaznu od 20 godina za ubojstvo načelnika osječke policije Josipa Reihl-Kira i dvojice predstavnika lokalne vlasti Milana Kneževića i Gorana Zobundžije, te za pokušaj ubojstva Mirka Tubića.

Gudelj izdržava kaznu u Kaznionici Lepoglava. On još nije pušten na slobodu, bit će tek ako se odbije žalba državnog odvjetnika.

VIDEO: U Sisku priveden 56-godišnjak osumnjičen za ubojstvo 51-godišnjeg brata

 

 

Komentara 24

MA
mate30
06:54 27.01.2023.

Tko je ubio Kraljevića, Paradžika i Barešića?

HI
Hrvat iz Prigorja
22:42 26.01.2023.

A koliko su dobili zatvora ovi koji su mu raspeli oca i majku premlatili ?

Avatar Cantor
Cantor
08:56 27.01.2023.

Ali bandite sa šajkačom ste mogli abolirati. Dobro da znamo čija je ovo država...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije