Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zločin u vukovini

Ubio ga zbog kritike: Što će ti to oružje? Odi doma, pijan si

željko gorica
Foto: Facebook
1/5
11.11.2014.
u 19:37

Ubojica Željko Gmižić, inače poznati lovac i član streljačkog društva, nije skrivao da ima revolver kada je ušao u kafić

Ispalio je u njega cijeli spremnik. Bilo je to u ponedjeljak, malo poslije 21 sat kada je Velikogoričanin Željko Gmižić, inače poznati lovac i član streljačkog društva “Gord”, ušao u kafić Turopolje na Staroj cesti u Vukovini s revolverom marke Smith Wesson koji nije skrivao.

Ubojstvo nakon 10 godina

Nekoliko sati nakon nemilog događaja, koji se u policijska izvješća upisuje kao prvo ubojstvo na području Velike Gorice nakon gotovo deset godina, svjedoci kažu kako je 58-godišnji Gmižić bio vidno pijan, a svoga poznanika, 52-godišnjeg Ljubu Matića, u kojega je pucao, ubio je zbog kritika. Naime baš Matić, koji je u spomenuti kafić u Vukovini stigao znatno prije svoga ubojice, bio je taj koji je Gmižiću nakon što je uočio revolver savjetovao da pođe kući i otrijezni se.

– Zašto si ponio oružje? Odi doma, pijan si – tako je navodno Matić odgovorio svom ubojici prije nego što je ovaj planuo i posegao za oružjem. Iako nema službene potvrde, ubojica je u tome trenutku imao više od dva promila alkohola u krvi, a nakon ubojstva u kafiću, koji Željko Gmižić vodi zajedno s bratom, također poznatim lovcem, dočekao je i policiju.

– Osumnjičenik je na mjestu na kojem je počinjeno kazneno djelo lišen slobode. Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici nastavlja s provođenjem dokaznih radnji radi utvrđivanja svih okolnosti počinjenja kaznenog djela – priopćili su iz Državnog odvjetništva.

Lakše ranjen muškarac

Ubojstvo Matića, inače branitelja, šokiralo je cijelu Vukovinu, a u crno zavio njegovu obitelj – suprugu, dvojicu sinova i 19-godišnje kćeri blizanke.

U pucnjavi je, kako doznajemo, ranjen i 38-godišnjak, kojemu je liječnička pomoć pružena u Klinici za traumatologiju Zagreb.

– Jedan hitac lakše je ozlijedio 38-godišnjaka kojemu je pružena liječnička pomoć. Osumnjičeni 58-godišnjak je priveden na kriminalističko istraživanje, a tijelo 52-godišnjaka je prevezeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku– priopćili su iz Policijske uprave zagrebačke.

Sprovod ubijenog Ljube Matića održat će se danas u podne na groblju u Vukovini.

>>Alkohol kumovao svađi u kafiću, ubijen otac četvero djece

>>Starac izudarao suprugu do smrti po glavi i tijelu

Komentara 71

QQ
qqriqrac
21:42 11.11.2014.

Na Gmižićevoj facebook stranici zadnje što je on "lajkao" je facebook stranica "Ja ne mrzim" pokrenuta kao potpora Bojanu Glavaševiću. I onda ubije hrvatskog branitelja ('91) iz mržnje zbog njegovog porijekla. Nevjerojatno ili možda znakovito?

JU
juma
21:18 11.11.2014.

Zašto u drugim medijima piše kako je motiv ubojstva šovinizam i mržnja prema došljacima porijeklom iz BiH, a ovdje ni riječi o tome? Čemu to skrivati? Kada bi motiv bila mržnja pema nekoj drugoj skupini, na primjer homoseksualcima ili Srbima onda bi ovdje napisali cijeli feljton, a vjerovatno bi se nepozvane i neprozvane oglasile i sve udruge civilnog društva i borci za ljudska prava. Izgleda kako su neke manjinske skupine u ovom društvu postale slobodne za odstrel, što je doslovice shvatio i ovaj pijani lovac i hobby rasista, a druge su zaštićene poput ličkih medvjeda.

BR
brodludjaka
20:12 11.11.2014.

I definitivno treba smanjiti ubijanje životinja u ovoj zemlji radi zabave. Očito da bi zamjena za životinju trebao biti ovaj ubojica.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije