Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
otac davida dragičevića

'Ubili su mi dijete ovdje, u MUP-u RS-a. Sad mi krećemo u lov na zločince i ubojice'

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/38
20.09.2018.
u 11:23

'Ubili su mi dijete ovdje, u MUP-u Republike Srpske. Od sada prestaje vaša vladavina, dolazi vladavina prava'

Otac banjolučkog mladića Davida Dragičevića, koji je u ožujku umro pod nerazjašnjenim okolnostima, najavio je u petak da će od 25. rujna uzeti pravdu u svoje ruke i sa skupinom ''Pravda za Davida'' početi uhićivati odgovorne za, kako tvrdi, mučenje i ubojstvo njegova sina.

"Ne budu li uhićeni svi koji su sudjelovali u organiziranom ubojstvu Davida Dragičevića, Davor Dragičević i skupina 'Pravda za Davida' uzimaju pravdu u svoje ruke i krećemo u lov na zločince i ubojice", rekao je jutros otac.

>> Skup podrške 'Pravda za Davida' u Rijeci

1/13

Davoru Dragičeviću, koji mjesecima prosvjeduje u središtu Banje Luke tražeći rasvjetljavanje okolnosti smrti svoga sina, sinoć je nepoznata  osoba verbalno zaprijetila nakon čega je uhićena pa puštena nakon zadržavanja u policiji.  Zbog toga je s podupirateljima noć proveo ispred zgrade policije u Banjoj Luci.

U četvrtak je u istupu za medije otišao korak dalje tvrdeći da je njegov sin ubijen u zgradi MUP-a Republike Srpske.

"Ubili su mi dijete ovdje, u MUP-u Republike Srpske. Od sada prestaje vaša vladavina, dolazi vladavina prava", rekao je Dragičević.

Aktualnu vlast nazvao je mafijom i poručio da će se cijeli slučaj okončati vrlo brzo.

Ranije je za smrt i zataškavanje ubojstva sina optužio ministra unutarnjih poslova Republike Srpske Dragana Lukača, direktora Policije Darka Ćuluma te nekoliko drugih policijskih i pravosudnih djelatnika te medicinskih vještaka.

Hrvatski odvjetnik Anto Nobilo nedavno se uključio u međunarodni tim za istragu okolnosti stradanja Davida Dragičevića (21) u Banjoj Luci.  U međuvremenu podignuta je optužnica protiv dvojice policajaca koji su bili uključeni u istragu.

Smrt mladoga Dragičevića mjesecima je predmet žestoke političke borbe između vlasti stranke SNSD Milorada Dodika i oporbe iz redova Srpske demokratske stranke u Republici Srpskoj i to je pitanje postalo dio predizborne kampanje za skorašnje opće izbore u listopadu.

>> Pogledajte video o prosvjedu 'Pravda za Davida'

Ključne riječi

Komentara 34

NA
narod1
11:48 20.09.2018.

Kako to cinično zvuči, traže vladavinu prava u državici koja je nastala ratnim zločinom i ubijanjem tisuća nesrba. Nikada ni jedna osoba u RS nije prosvjedovala zbog toga. Treba to ruglo od entiteta razbicati kad tad

Avatar Manolique
Manolique
11:45 20.09.2018.

Nema koga Nobilo nije branio. Od Al Caponea pa do ovog.

RE
Rex
13:30 20.09.2018.

Ako mislis osvetiti sina onda šuti i to napravi,a nemoj laprdati i javno prijetiti......bus poginul

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije