Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ubojstvo u Vukovaru

Ubila supruga nožem nakon svađe pred dvoje malodobne djece

zgrada
Marko Mrkonjic/PIXSELL
08.10.2011.
u 09:04

Ljubomora se spominje kao mogući uzrok zbog kojeg se Jelena odlučila obračunati sa suprugom

Jelenu Kovačević (28) iz Vukovara sumnjiče da je hladnim oružjem protekli vikend usmrtila svoga supruga Borislava Kovačevića (29) u njihovu stanu u naselju Borovo. Utvrđeno je to kriminalističkim istraživanjem policije, a protiv osumnjičene bit će podnesena kaznena prijava zbog teškog ubojstva.

Ubojstvu prethodila svađa

Prema riječima Luke Barunčića, glasnogovornika PU Vukovarsko-srijemske županije, istragom je utvrđeno da je svom suprugu zadala više ubodno-reznih rana hladnim oružjem, najvjerojatnije nožem, od kojih je on preminuo na mjestu događaja.

Ubojstvu je prethodila verbalna svađa, a pretpostavlja se da je Jelena u subotu ujutro, u 5.45 sati, nazvala službu 112 i prijavila strašan događaj policiji.

– Istragom nismo utvrdili točno vrijeme počinjenja ubojstva, ali sve ukazuje na to da su u vrijeme počinjenja zločina u stanu bila i malodobna djeca koja imaju četiri i sedam godina – kazao je Barunčić. Ubojstvo se dogodilo u stanu na osmome katu, u Ulici dr. Ante Starčevića, gdje je Borislavovo tijelo i pronađeno. Prema jednim informacijama, tijelo je pronađeno na krevetu, a prema nekim drugima, na podu stana. U policiji smo doznali i da je u stanu bilo tragova borbe. S obzirom na kvalifikaciju kaznenog djela, sumnja se da je do ubojstva došlo dok je Borislav spavao.

– Kazneno djelo prijavljujemo kao takvo, a više ćemo znati nakon daljih ispitivanja i obdukcije. Inače, policija do sada nije imala nikakvih intervencija ni prema komu iz te obitelji – istaknuo je glasnogovornik policije.

Istu kvalifikaciju kaznenog djela potvrdio je i županijski državni odvjetnik Božidar Piljić koji je rekao da se nakon očevida provode druge dokazne radnje te da o motivu ne može govoriti. Dodao je da za počinjenje takvog kaznenog djela slijedi dugotrajan zatvor te da će danas u vukovarskoj bolnici biti obdukcija.

Jelena je imala zdravstvenih problema pa je zbog bolesti i operacija, tijekom godina znatno smršavjela. Njezin je suprug bio građevinski radnik, a ona je nezaposlena. Prije nekoliko godina u Osijeku joj je umro i otac, Dragan Bebek, koji je bio dragovoljac Domovinskoga rata. Supružnici Kovačević u taj stan doselili su se prije godinu dana nakon višegodišnjeg podstanarstva u trošnoj kući.

Brat kasnije sklonio djecu

Vukovarom su se odmah poslije ubojstva počele širiti razne priče koje govore o motivu. Po jednima je razlog ubojstva psihičko rastrojstvo, dok je po drugima mogući razlog velika ljubomora. U isto vrijeme stanari zgrade u kojoj su živjeli Kovačevići kažu da su ih slabo poznavali i da ne znaju za bilo kakve probleme unutar obitelji.

– Teško je sada bilo što reći. Znam samo da su u zgradi oko godinu dana i da su se uvijek lijepo javljali i ponašali. Imali su dvoje djece od kojih je mlađe invalid. S njima je u stanu živio i Jelenin brat. Navodno je on poslije svega odveo djecu nekamo. Za njega znamo da je u stanu većinom samo spavao, a da je tijekom dana radio – rekla nam je jedna od susjeda.

Dodala je da nikakve neuobičajene zvukove iz stana nisu čuli tijekom noći na subotu, kada se ondje i dogodilo ubojstvo. Iz građevinske tvrtke u kojoj je radio Borislav, o njemu govore samo lijepe riječi te dodaju da je bio iznimno vrijedan i cijenjen radnik.

Komentara 36

SE
serđo
10:05 08.10.2011.

jel njihov?

Avatar hrvoje horvat
hrvoje horvat
10:23 08.10.2011.

Obrazovani novinar i njegov još obrazovaniji urednik ne znaju da je leš moguće pronaći u Borovu Selu, a u Borovu Naselju je pronađeno truplo.

Avatar Sor@n
Sor@n
10:00 08.10.2011.

Neznam čemu ova fotka koja nema veze sa člankom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije