Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUKOBI NA BLISKOM ISTOKU

Ubijeno sedam talaca u Gazi tijekom Izraelskog bombardiranja

Rafah: Palestinci oplakuju svoje najbliže
Foto: Mohammed Talatene/DPA
1/4
01.03.2024.
u 18:47

Al-Kasam brigade potvrdile su da je broj ubijenih talaca od posljedica izraelskih vojnih operacija u Gazi sada prešao 70

Sedmero talaca koji su držani u Gazi ubijeno je tijekom izraelskog bombardiranja enklave, rekao je u petak Abu Ubaida, glasnogovornik Hamasovog oružanog krila - brigada al-Kasam. Nije poznato kad je tih sedmero talaca poginulo.

Al-Kasam brigade potvrdile su da je broj ubijenih talaca od posljedica izraelskih vojnih operacija u Gazi sada prešao 70, objavio je Abu Ubaida na Telegramu. Izraelska vojna kampanja uslijedila je nakon što su militanti Hamasa ubili 1200 ljudi na jugu Izraela i oteli barem 250 osoba 7. listopada, prema izraelskim podacima.

Izrael je odgovorio vojnim napadom na Pojas Gaze u kojem je život izgubilo više od 30.000 Palestinaca, navelo je ministarstvo zdravstva te enklave koja je pod vlašću Hamasa. Tijekom jednotjednog primirja u studenome, Hamas je oslobodio više od 100 izraelskih i stranih talaca u zamjenu za puštanje 240 palestinskih zatvorenika.

GALERIJA: Procjenjuje se da oko 1,5 milijuna Palestinaca - uključujući mnogo djece - sada živi u Rafi

Rafah: Palestinci oplakuju svoje najbliže
1/21

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije