Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ubojstvo u rijeci

Ubijeni otac četvero djece htio je smiriti napadača s nožem

'28.03.2013., Rijeka - Oko 15.25 sati u ulici Andree Benussia, kod kucnog broja 2 zaprimljena je dojava o ozlijedenoj muskoj osobi, koja je naknadno preminula. Policijski ocevid na mjestu dogadaja.  P
'Nel Pavletic/PIXSELL'
30.03.2013.
u 16:47

Dvije strane: Jedna priča kaže da su Mutišiji tražili sukob, a druga da je Ikica sve zakuhao

Cijelo je romsko naselje na riječkoj Rujevici utonulo u tugu, svi su šokirani ubojstvom mirnog prijatelja i rođaka Ramadana Mutišija (29) koji je u četvrtak poslijepodne umro u bolnici kratko nakon što mu je u Benussijevoj ulici smrtonosni ubod nožem zadao Marin Ikica (22). Policija je ubojicu uhitila nekoliko sati nakon krvavog zločina te je u petak poslijepodne odveden je na ispitivanje u tužiteljstvo. Ubijeni Mutiši radio je u Čistoći, bio je vozač kamiona, svojom je plaćom prehranjivao obitelj, četvero male djece i trudnu ženu, pomagao majci udovici i braći. Da je ubijen, ni majka ni žena u petak još nisu znale, rekli su im da je zadržan na policiji jer se potukao, rođaci i prijatelji paze na njih i traže način da im kažu strašnu vijest.

Došli s letvama u rukama

– Zašto je na Ramadana potegao nož, ne znamo, ali taj mladić zna što mu je bilo u glavi. Učinio je to s namjerom, Ramadanova braća koja su bila ondje rekla su da je mladić nakon svađe otišao, mislili su da je gotovo, a onda se vratio s nožem, počeo zamahivati i ubo je Ramadana, i to dok je stajao naslonjen na ogradu. Nije očekivao da će ga ubosti, čak je braći govorio: \"Ma pustite ga, pustite\" – prepričava što je čuo rođak ubijenog Ismet Mutiši, inače predsjednik Udruge Roma grada Rijeke koji je policiji zajamčio da neće biti nikakvih incidenata i potrage za ubojicom. Okolnosti sukoba s tragičnim ishodom, međutim, neki od očevidaca iz Benussijeve i obližnjeg kafića opisuju drugačije, navodno su braća Mutiši tražila sukob, došla su s drvenim letvama u rukama i počela se svađati s Ikicom koji je bio ispred svoje kuće, a sve je tragično završilo.

Inače, mnogi mlađi Romi iz naselja Ikicu poznaju jer je navraćao u naselje i družio se s nekima od njih. Na Ramadanova najmlađeg brata Aliju, kažu, često je nasrtao i zlostavljao ga, a ubijeni je upravo u pokušaju rješavanja razmirica stradao.

Mirno se razišli

Ismet Mutiši kaže da su se Romi iz naselja okupili u Benussijevoj dok je trajao policijski očevid, no nisu prijetili nikakvom \"krvnom osvetom\" ni izazivali incidente, bili su mirni i brzo se vratili u naselje. Zato su, nastavlja, ostali pomalo zatečeni što je policija do kasno u noć \"čuvala\" sve prilaze naselju, ali shvaćaju da su radili svoj posao.

– Policiji svaka čast, odradili su posao kako valja i brzo našli ubojicu, a nadamo se da će tako učiniti i pravosuđe – kaže i Šemsi Isljami, rođak žene ubijenog Ramadana.

Ključne riječi

Komentara 1

MA
matijan
01:42 09.12.2014.

"I nitko se nije pitao, gdje se to nocu skitao. Samo su zalili i svijece palili za njim...". Ugledni otac, hranitelj obitelji, pomaze svima, uvijek pozdravi...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije