Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BURNA KRIMINALNA PROŠLOST Još se ne zna tko je i zašto ubio A. Čupića

Ubijeni Čupić iznuđivao s optuženim za pljačke Fine i Zabe

01.11.2008.
u 16:45

Tko je i zašto dvama hicima u glavu likvidirao Adriana Čupića (34), bivšeg pripadnika Tigrova i zaštitara, čije je tijelo nađeno u petak u bijelom landroveru, parkiranom pokraj teniskih terena na Savici, još uvijek je nepoznanica. Policija u interesu istrage šuti kao zalivena te ne želi reći je li njegova smrt na bilo koji način povezana s posljednjim likvidacijama u Zagrebu, dodajući da se neki prikupljeni podaci analiziraju.

Hici u glavu
No, prema onomu što je do sada poznato, Čupić je likvidiran dvama hicima u glavu, staklo na vozačevoj strani bilo je razbijeno, automobil je radio, a oružje nije nađeno. Zanimljivo je da ubojstvo po mnogo čemu podsjeća na nedavnu likvidaciju poduzetnika Zorana Mrvelja (također nađen u upaljenom automobilu te likvidiran hicima u glavu op.a.). No policija je Mrveljevu likvidaciju razriješila ekspresno u svega nekoliko dana te je ustanovljeno da je Mrvelj ubijen iz koristoljublja, odnosno zbog neriješenih dugova.

Burna prošlost
Što je, pak, motiv Čupićeve likvidacije, za sada je teško nagađati, no možda bi se neki trag mogao naći u njegovoj, po svemu sudeći, burnoj prošlosti.

On je 2001. nečasno otpušten iz MORH-a zbog silovanja, prije toga prijavljivan je i osuđivan za mnoga kaznena djela. Tako je 1993. bio sumnjičen zbog pokušaja ubojstva jer je u jednom kafiću nožem napao D.B., zbog čega je bio osuđen na godinu dana zatvora. No mnogo je zanimljivije od toga da je koncem 90-ih bio osuđen s Nenadom Filipovićem uvjetno na 10 mjeseci zatvora zbog iznude. Filipoviću se trenutačno s još šestoricom sudi na zagrebačkom Županijskom sudu zbog krvavih pljački Fine i Zabe, kada su u rujnu i listopadu 2005. ubijene tri osobe. Osim sudjelovanja u zajedničkom kaznenom djelu, Čupića i Filipovića povezuje to što su obojica bili pripadnici Tigrova.


Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije