Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 194
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sirija

Bombaš samoubojica raznio četiri američka vojnika

Sirija
Foto: Reuters/Pixsell
16.01.2019.
u 18:00

U gradu Manbiju došlo je eksplozije koja je ubila 15-ak ljudi, među kojima i 4 američka vojnika.

Islamska država preuzela je odgovornost za eksploziju koja je ubila 15-ak ljudi, među kojima je bilo i četvero američkih vojnika u sirijskom gradu Manbiju.

Ovu vijest potvrdio je glasnogovornik koalicije predvođene SAD-om.

- Pripadnici američke vojske ubijeni su danas tijekom eksplozije obavljajući rutinsku patrolu. Prikupljamo informacije i kada budemo više znali obavijestit ćemo javnost - 

Agencija Amaq koja je povezana s ISIS-om također je prenijela vijest o napadu bombaša samoubojice na sjeveru Manbija.

Sirijska opservatorij za ljudska prava objavio je da su dvojica vojnika poginula na licu mjesta, a ostala dvojica su podlegla ozljedama u bolnici. Među petnaest ubijenih osim američkih vojnika je i devetero civila te petero pripadnika Sirijskih demokratskih snaga, skupine pobunjenika koju predvode Kurdi..

Bijela kuća i predsjednik Trump obaviješteni su o ovoj situaciji.

Ovaj događaj dolazi u okolnostima kada je američki predsjednik najavio povlačenje vojske iz područja Sirije zbog kako je rekao pobjede na Islamskom državom. Tamo se prema nekim informacijama nalazi oko 2200 vojnika. Službeni datum povlačenja nije najavljen, ali zna se da je nedavno počelo povlačenje opreme i stvari koje pripadaju američkoj vojsci.

VIDEO - Europska vojska

 

 

 

Ključne riječi

Komentara 9

IL
ilijan
19:01 16.01.2019.

Trump povlači što prije svije

Avatar Ibrahim-Vitez-Pjanic
Ibrahim-Vitez-Pjanic
04:24 17.01.2019.

Ovo isto kad kad su na Staljingradu poginula prva 4 Njemca i 200tinjak ostalih.( uglavnom Hrvata) .Pa zar tih 15ak ljudi ili mrava moraju biti. 15ak .Samo da nebi skakali na zadnje noge, bogovi ne postoje i tako da jee svaka zrtva zrtva bolesnih vjerskih ideologija zrtva.Isto kao sto su Hrvati katolici 40ih ubijali Zidove , kao sto su ih u crkvi ucili da pravoslavci disu njihiov zrak. Tako je tih 15ak je dozivilo istu sudbinu.Sad cete reci da je i u Jasenovcu bilo petnaestak.

MI
midea
17:14 16.01.2019.

samo 4? šteta !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije