Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UBOJSTVO U SPLITU

Ubijen zbog stana ili kockarskih dugova?

'04.12.2010., Split -Washingtonova 7 pronadjeno u stanu Visic mrtvo tjelo starijeg muskarca sumlja se u nasilnu smrt. Photo: Ivana Ivanovic/PIXSELL'
'Ivana Ivanovic/PIXSELL'
06.12.2010.
u 21:04

Višić je imao ozljede na glavi koje su, sumnja, se, nastale od udaraca tupim predmetom.

Vinko Višić (67) nađen je mrtav u nedjelju oko 21 sat u stanu u Washingtonovoj ulici u Splitu, priopćila je splitska policija. Tijelo, na kojem su bile uočljive truležne promjene, nađeno je u sobi, pa se pretpostavlja da je Višić nekoliko dana bio mrtav prije no što mu je nađeno tijelo.

Susjedi šokirani

Kako su mu na glavi nađene ozljede nastale od udaraca tupim predmetom, splitska policija posumnjala je da je riječ o ubojstvu. Njihove sumnje jučer poslijepodne potvrdio je i dr. Antonio Alujević, patolog u KBC-u Split, koji je obavio obdukciju.

Dr. Alujević detaljnije o svemu nije htio govoriti, a policija obavlja brojne obavijesne razgovore tragajući za ubojicom, sredstvom ubojstva i motivom.

– Šokirana sam. Bio je dobar i povučen. Ponekad su mu dolazili prijatelji. Navodno je imao Parkinsonovu bolest. Viđali smo ga kako vozi bicikl – kazala je vidno uznemirena Vera D., susjeda pokojnog Višića.

Da je Višić bio simpatičan čovjek, slažu se i drugi susjedi.

– Nikad s njim nije bilo nikakvih problema. Primijetila sam da mu se rublje suši četiri ili pet dana. Bilo mi je to malo čudno. No, mislila sam da je negdje otputovao – rekla je jedna od susjeda koja je Višića poznavala od djetinjstva. Policiju je pozvao Vinkov nećak, Marijan M. K. (46). Bio je uznemiren što mu se ujak nije nekoliko dana javljao na telefon.

U stanu nered

Nakon nećakova poziva, u stan koji je bio uredno zaključan, ušla je policija i vatrogasci. Kako neslužbeno doznajemo, vladao je popriličan nered. Na podu su nađeni ostaci hrane.

Po Splitu se govori da se Višić bavio kockom te da je zbog toga imao teških financijskih problema. No, prema drugim pričama, kao najvjerojatniji motiv ubojstva spominje se spor zbog vlasništva nad stanom u kojem je živio od djetinjstva. Krije li se u tim pričama motiv ubojstva, utvrdit će se istragom.

Ključne riječi

Komentara 1

LE
leptirica11
21:28 06.12.2010.

ja slutim...mada ne daj bože da je tako...ali ovaj svijet...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije