Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Posljka

Ubijen šef ureda konzervativnog poljskog europarlamentarca

Ubijeni poljak
AFP
20.10.2010.
u 19:46

Ubojstvo, koje se u utorak dogodilo u Lodzu, prvo je politički motivirano ubojstvo demokratskoj Poljskoj.

U Poljskoj se mjesec dana prije lokalnih izbora do vrhunca zagrijala politička atmosfera. U utorak se dogodilo politički motivirano umorstvo u gradu Lodzu. Psihički neuravnoteženi Ryszard C. ušao je u ured konzervativnog zastupnika stranke Zakon i pravda u Europarlamentu Janusza Wojciechowskoga i ubio šefa njegova ureda Mareka Rosiaka. Još je jednu osobu teško ranio izvikujući pritom da želi ubiti i Jaroslawa Kaczynskog, predsjednika najveće oporbene stranke u Poljskoj.

Oporbeni konzervativci nazivaju to otvorenim ratom protiv sebe i kažu da je demokracija u Poljskoj ozbiljno ugrožena. Premijer Donald Tusk priznao je da je ubojstvo presedan jer se takvo što prvi put dogodilo u demokratskoj Poljskoj.

Mediji, političari i analitičari priznaju da nasilje takve vrste treba što prije prekinuti, a konzervativci Jaroslawa Kaczynskog predlažu da se osnuje parlamentarna istražna komisija. Istodobno optužuju vladajuću liberalno-seljačku koaliciju manipuliranje biračima što ih je okrenulo protiv Zakona i pravde. Neki od regionalnih ureda konzervativaca zatražili su policijsku zaštitu, ali su iz poljskog MUP-a to odbili.

Poljski konzervativci optužuju sadašnju vladu za propuste koji su, prema njihovim tvrdnjama, doveli i do tragične nesreće poljskog predsjedničkog zrakoplova kod ruskog Smolenjska 10. travnja ove godine.

Komentara 5

UT
utatica
21:40 20.10.2010.

nisu samo propusti posrijedi već i huškanje naroda. LJevičari sustavno porizvode anataognizam i agresivnost u narodu prema političkim neistomišljenicima i naravno da su oni labilniji spremni i ubiti \"omraženog\" političara. Znam primjer Istrijana koji je napao Spličanku turističkog vodića kojaa je vodila turiste na Brijune i izvrjeđao je da je ustaša, da su svi \"odozodo\" ustaše i divljaci. Toliko o toleranciji i uljuđenosti ljevičara.

UK
Ugo Kajvez
23:22 20.10.2010.

Inside job! ... valjda došao preblizo istini ..... živjela EU demokracija !!! ...... . Predsjednik koji je poginuo u zrakoplovnoj nesreći nije bio pobornik EU-a ..............

MM
Mladen Miletić
00:15 21.10.2010.

Neki Poljaci su počeli shvaćati koji vid borbe je najefikasniji jel lajanje ili pišanje ne pomaže ne koristi ostaju jaki isti ! sada če bitzi galame i vriske kada se dirne jednoga od nedodirljivih ili ? Zapad neda nevoli daa im se pljuje u juhu od polugladnih i neposlušnih !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije