Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ORUŽANI NAPAD

Ubijen meksički pjevač koji je glorificirao živote narkobosova

forenzičari
Reuters
14.11.2011.
u 15:49

Diego Rivas, poznati pjevač tzv. narcorridosa, ubijen je u Culiacanu u oružanom napadu koji su izveli pripadnici suparničke narkobande.

Diego Rivas, poznati pjevač tzv. narcorridosa, ubijen je u nedjelju u Culiacanu u oružanom napadu pripadnika suparničke bande koji su na njega i dvojicu prijatelja "otvorili" vatru, izvijestio je BBC News.

Glazbenici koji slave život ''s druge strane zakona'' česta su meta napada pa nije ni čudno da je Rivas kao štovatelj lika i djela Joaquina Shortyja Guzmana, najozloglašenijeg i najtraženijeg meksičkog narkobosa, bio idealna meta napadača. Rivas se pjevanjem bavio od osnovne škole, a širu publiku stekao je kada se priključio bendu Arriba Mi Sinaloa koji je nastupao sve do 2006. godine. Od tada je nastupao s vlastitim bendom Los Guaruras. Među najpoznatije skladbe ubrajaju se "Brindo con sangre" (Nazdravljam krvlju) i El Comander (Zapovjednik).

Proteklih godina nekoliko poznatih narcorridosa ubijeno je u oružanim napadima narkobandi. Prošle godine ubijen je Sergio Vega, poznatiji kao El Shaka i to samo nekoliko sati nakon što je u radijskom eteru zanijekao vlastito ubojstvo. U 2001. godini obožavatelje je napustio K-Paz da la Sierra kojeg su napadači nakon koncerta u regiji Michoacan oteli te potom mučili i ubili.

Komentara 1

GL
Glista
21:53 14.11.2011.

Oprosti mi Boze, ali to je i zasluzio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije