Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
udruga hrabro dijete

'Ubijali ste djecu, nećemo platiti trošak od 108.000 kuna!'

Ivica Šitum i Jasminka Žužić
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
14.02.2014.
u 00:06

Roditelji djece oboljele od malignih bolesti oglasili se pismom nakon što je sud privremeno blokirao račun Udruge.

Roditelji djece oboljele od malignih bolesti Udruge 'Hrabro dijete' oglasili su se pismom nakon što je sud odlučio privremeno blokirati račun Udruge dok se ne utvrdi pripada li novac udruzi ili obitelji Šitum te odredio da udruga mora platiti 108.000 kuna sudskih troškova. Pismo prenosimo u cijelosti:

Dragi prijatelji, danas ste svi bili svjedoci blokiranja našeg računa. Znali smo da će račun blokirati, ali znamo i da to nismo zaslužili, jer je i sama sutkinja Gordana Mahovac rekla da smo novac sačuvali i da GA NISMO TROŠILI, jer da smo ga trošili, onda ga roditelji male Nore od nas ne bi ni tražili. Tužno i žalosno je što ponovno plaćeni mediji izvrću riječi sutkinje koja je jedva suzdržavala suze i ukazala na to kako je Udruga Hrabro dijete SAČUVALA NOVAC I NIJE GA TROŠILA.

Troškove sudskog postupka od 108.000,00 kuna NEĆEMO PLATITI makar SVI išli u Remetinec, jer s tih 108.000, 00 možemo pomoći 54 obitelji po 2.000,00 kuna. Žalosno je što ova nepoštena borba za novac kreće od negativaca iz Nove Gradiške koji zajedno s roditeljima kojima smo svi mi pomogli svaki dan polako ubijaju jedno po jedno dijete i uzimaju im priliku da se izliječe.
E. P. – djevojčica o kojoj je pisao i govorio samo Radio Nova Gradiška i SB plus ponovno nije dobro. Niste to znali, jer ste samo tražili gdje je NOVAC, i sad kad je sutkinja MAHOVAC rekla da ga nismo trošili i da je sačuvan i dalje govorite da smo kriminalci. Dakle – samo Vam je NOVAC bio u očima, ali ne i u rukama, što Vam je bio cilj.

Blokirali ste nam rad svojim lažima, podmetanjima i dalje to radite, a kunete se kako želite pomoći djeci, a nemate pojma ni kako se zovu. Nalaz koštane srži gore spomenute djevojčice je dvostruko lošiji nakon terapije "Konjskim serumom" – jedino što joj preostaje jest transplantacija koštane srži od nesrodnog donora, jer mama, tata i sestra nažalost ne mogu biti donori, a ako ne nađe srodnog donora, mora u Švedsku. Da bi otišla tamo, mora bolnici u Švedskoj uplatiti avansno milijun kuna, zato ni zbog nje nećemo platiti 108.000,00 kuna.

Foto: Ivica Galović/PIXSELL

Ovom hajkom, razbijanjem naše Udruge ocrnili ste rad svih Udruga koje postoje i rade na području Hrvatske, koje su se borile za živote maligno oboljele djece i prije nego što je trebalo pomoći Nori, ubili ste u narodu volju i želju da pomognu, gospodo UBIJALI STE DJECU, svjesno ubijali bolesnu djecu koja su svakodnevno zapitkivala o čemu se radi i jesu li njihovi roditelji LOPOVI!

I opet Vam nije dovoljno da Vam sutkinja čitajući presudu kroz suze kaže DA JE NOVAC SAČUVAN I NIJE TROŠEN, nego i dalje za nas sve govorite da smo kriminalci.
E sad nas dobro poslušajte, radije ćemo biti kriminalci koji neće platiti 108.000,00 kn sudskih troškova jer ne znamo ŠTO TO TOLIKO KOŠTA 108.000,00 kn?? Mi smo zajedno sa narodom skupili 7 i pol milijuna kuna, a troškovi cijele akcije bili su samo 60 tisuća kuna, od čega 50.000,00 kn odlazi na troškove banaka prilikom plaćanja liječenja za račun u SAD-u kojeg još nismo dobili.

Košta li 108.000,00 dolazak HTV-ove ekipe s Robertom Zuberom na čelu i njihov kombi u kojem je ekipa HTV-a došla zajedno s Đanom i Ivicom? Ili toliko košta njihov odvjetnik Španović kojeg je osobno predsjednik Ivo Josipović dodijelio Đani I Ivici ili je zaista SUD u RH toliko skup pa toliko košta današnja parnica?! 108.000,00 kuna iznosi danas život jednog našeg djeteta. Jedan Imunobran košta oko 850,00 kuna, a naša ga djeca ne dobivaju na liječnički recept nego ga kupuju, trebaju im bar dva do tri pakiranja mjesečno, pa nas zanima da li će netko od ovih 108.000,00 kn kupiti bar jedan Imunobran za jedno od naših 32 djece koje se liječe od malignih bolesti?!

Gospodo, bez obzira na to što lažete, što nas ubijate, što nas progonite, što iza Vas stoji odvjetnik Predsjednika Ive Josipovića, što imate PR agenciju, medije koje ste platili, bez obzira na to što ste nam blokirali račun, mi ćemo se boriti za svaku sekundu života naše bolesne djece. Mi smo Vama zajedno sa cijelim svijetom pomogli, Vi nam ovako vraćate, ali ipak Vam hvala, reći ćemo Vam i zbog čega.

Dokazali smo da jedna mala, seoska Udruga, kako ste nas nazivali, ipak ima snage pokrenuti svijet i pomoći da se pokuša spasiti život djeteta, hvala Vam što ste nas i u ovom jadu i tuzi, nepravdi koju nam nanosite i radite ujedinili i što smo jači nego što smo ikad bili. Svako dobro Vam želimo u Vašem životu i radu.

Komentara 112

DO
doktorica
08:06 14.02.2014.

pa šta ovi Šitumi nigdje ne rade kada imaju toliko vremena za sve ovo?!Može ih biti sram da se grabe za (tuđi) novac.I još imaju morala kazati da taj novac njima pripada!?Novac mora pripasti svoj bolesnoj djeci,pa nije to nasljedstvo da im pripadne,a taj odvjetnik je u službi zla ,sram ga bilo!

TM
Trt mrt smrt
08:12 14.02.2014.

Pa iskreno, dala sam nešto sitno novca za malu Noru. Na žalost sad kad je nema, želio bih to sitno da ode drugoj djeci kojoj je potreban!

Avatar noemy-no
noemy-no
07:52 14.02.2014.

Pa sta hoce ovi roditelji, nisu pare njihove nego fondacije koja ih je skupila, i treba da ostanu za drugu bolesnu djecu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije