Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SIGURNOSNE MJERE

Uber uveo nova pravila: Smanjuju broj mogućih putnika, maske postaju obvezne

Uber
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/2
13.05.2020.
u 23:17

Ponovljeno neispunjavanje mjera može dovesti do deaktivacije aplikacije i za vozača i za putnike, objavila je tvrtka.

Uber je u srijedu predstavio nove sigurnosne mjere za "nove normalne okolnosti", poput nošenja zaštitnih maski, obveznih za vozače kao i za putnike širom svijeta.

Od ponedjeljka, kompanija će tražiti od vozača i svih koji koriste taj tip prijevoza s vozačem u SAD-u, Kanadi, Meksiku, Europi i većini latinskoameričkih i azijskih zemalja da nose prekrivalo za lice a od putnika i da sjede straga.

Kompanija će također smanjiti broj klijenata koji se smiju voziti s četiri na tri.

Ponovljeno neispunjavanje mjera može dovesti do deaktivacije aplikacije i za vozača i za putnike, objavila je tvrtka.

Kako bi mogli primiti korisnike, vozači moraju napraviti selfie i aplikacija im ne omogućava rad ako im oprema nije potpuna. Vozači također ne smiju imati nikakve simptome koronavirusa, te moraju potvrditi da su dezinficirali vozilo.

Smiju ako žele postaviti zaštitnu barijeru između prednjeg i stražnjeg dijela automobila.

"Vozači i korisnici koji opetovano prekrše pravila o nošenju maski mogli bi izgubiti mogućnost korištenja Ubera", pojašnjava kompanija.

Ključne riječi

Komentara 1

KO
Korumpirani
20:20 14.05.2020.

Baš njih briga za sigurnost i zdravlje putnika i vozača,ovako ako ima četiri putnika moraju zvati dva auta i oni su u plusu sada kad nemaju posla.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije