Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIJEVOZ

Neki vozači Ubera u svijetu poslani u samoizolaciju

Uber
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/3
17.03.2020.
u 10:08

Ako ste bolesni, ostanite kod kuće te što dalje od ostalih članova kućanstva. Perite ruke učestalo te prekrijte usta i nos pri kašljanju ili kihanju. Za više informacija posjetite stranice Svjetske zdravstvene organizacije (WHO).

Uber je poslao obavijest svojim korisnicima u svijetu vezano za pandemiju koronavirusa, te ističu kako aktivno nadziru situaciju te čine sve kako bi održali svoju zajednicu sigurnom. Navode kako su osnovali tim koji je dostupan 24/7 kako bi pružili podršku tijelima javnog zdravstva, te da postoji mogućnost privremenog suspendiranja vozača ili korisnika za koje je potvrđena zaraza. No, iz Ubera Hrvatska nam otkrivaju da u Hrvatskoj zasad nije zabilježen niti jedan slučaj da je neki vozač Ubera poslan u samoizolaciju.

Obavijest prenosimo u cijelosti. 

"Sigurnost i dobrobit svih naših korisnika uvijek su nam prioritet. Aktivno nadziremo situaciju vezanu uz koronavirus (COVID-19) te poduzimamo sve korake kako bismo pomogli održati našu zajednicu sigurnom.

Kako se svi prilagođavamo novim mjerama opreza, želimo naglasiti nekoliko aktivnosti koje poduzimamo:

Podržavamo tijela javnog zdravstva

Osnovali smo tim koji je dostupan 24/7 kako bi pružili podršku tijelima javnog zdravstva u njihovim odgovorima na epidemiju. U suradnji s njima, postoji mogućnost privremenog suspendiranja vozača ili korisnika Ubera za koje je potvrđena zaraza ili su bili izloženi koronavirusu. Uz to, konzultiramo se i s epidemiolozima kako bismo osigurali da je sve što radimo u skladu sa savjetima zdravstvenih stručnjaka.

VIDEO: Igor Rudan: Što svatko od nas može sada učiniti u borbi protiv pandemije COVID-19?

Pomažemo vozačima koji su pogođeni virusom

Svi vozači kojima je dijagnosticiran COVID-19 ili su od strane tijela javnog zdravstva poslani u samoizolaciju dobit će novčanu pomoć za najviše 14 dana dok je njihov račun stavljen na mirovanje. Već smo pomogli vozačima u nekim od pogođenih područja te radimo na brzoj implementaciji navedenog u svim zemljama.

Pomažemo održati automobile čistima

Radimo na tome da svim vozačima pružimo sredstva za dezinfekciju kako bismo im pomogli održati automobile čistima. Zalihe su ograničene, ali surađujemo s proizvođačima i distributerima kako bismo osigurali što veću količinu. Prednost u distribuciji imat će vozači u gradovima gdje postoji najveća potreba.

Dijelimo savjete kako ostati zdrav

Podsjećamo sve koji koriste Uber da slijede upute tijela javnog zdravstva. Ako ste bolesni, ostanite kod kuće te što dalje od ostalih članova kućanstva. Perite ruke učestalo te prekrijte usta i nos pri kašljanju ili kihanju. Za više informacija posjetite stranice Svjetske zdravstvene organizacije (WHO).

Dodatno, postoje izvještaji o diskriminaciji vezanoj uz trenutnu situaciju. Želimo da znaš kako to nikada nije u redu – od svakog korisnika i vozača očekuje se da slijedi Uberove Smjernice za zajednicu, koje jasno zabranjuju diskriminaciju. U ovim neizvjesnim vremenima iznimno je važno da budemo što bolji jedni prema drugima", navodi se u uputama koje je Uber poslao svojim korisnicima. 

Tema: Koronavirus

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije