Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Turska

U zračnom napadu 50 borbenih aviona ubijeno 40 kurdskih pobunjenika

erdogan
Foto: Reuters/PIXSELL
08.09.2015.
u 11:34

Krajem srpnja turska vojska lansirala je zračnu operaciju protiv odmetnika u jugoistočnoj Turskoj i sjevernom Iraku, a militanti su svakodnevno održavali napade na policiju i snage sigurnosti.

Više od 50 turskih borbenih aviona jutros je napalo odmetnute članove kurdistanske Radničke partije u sjevernom Iraku. Ubijeno je 40 pobunjenika, objavila je državna agencija Anatolia news, a prenosi France 24.

Zračna operacija trajala je šest sati. Noćna operacija nastupila je nakon što je 16 turskih vojnika ubijeno na jugoistoku Turske kojeg kontroliraju Kurdi, a odgovornima se smatraju odmetnuti članovi Radničke partije.Turska vlada zarekla se iskorijeniti odmetnike nakon napada koji je izazvao najviše žrtava u sukobu koji traje tri desetjeća.

Krajem srpnja turska vojska lansirala je zračnu operaciju protiv odmetnika u jugoistočnoj Turskoj i sjevernom Iraku, a militanti su svakodnevno održavali napade na policiju i snage sigurnosti. 

>> Erdoğan je ušao u rat s Islamskom državom kako bi se riješio Kurda na izborima

Ključne riječi

Komentara 12

Avatar d-ano
d-ano
12:31 08.09.2015.

vrijeme je da Kurdi dobiju Buk i stinger FIM da pokazu tim smrdljivim pomagacima Isila,,,

RA
rafaell
13:57 08.09.2015.

nakon što je na izborima,još uvijek sekularni, narod rekao ne sultanu,krenula je krvava kampanja za nove izbore,Kurdi ostavljeni od SADa sada su u neobranom grožđu stisnuti sa svih strana,Assad uz pomoć Hezbullaha i Rusije polako vraća izgubljene teritorije,no ubrzo možemo očekivati odgovor Zapada,izraela i Katara,SA sa svojim ISILom koji će dodatno pojačati djelovanje moguće i po Europi iako i sada djeluju sa bogatijim migrantima,a i Libanon je sve bliži da postane Sirija,pa će biti i puno kršćanskih izbjeglica

MN
matija njavro
14:42 08.09.2015.

Kako samo prodaju maglu Turci....isil je njihov saveznik...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije