Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SOHR:

U zračnim napadima u Sirjii ubijeno najmanje 26 civila, vjerojatno ih izvela koalicija

Sirija
Foto: Ilustracija: Reuters/Pixsell
07.12.2015.
u 22:37

Sirijski režim optužio je nešto ranije danas koalicijske snage predvođene SAD-om da su bombardirale kamp sirijske vojske i ubile četiri vojnika, a ranile 13 i nazvao to činom agresije protiv Sirije.

Najmanje 26 civila ubijeno je na sjeveroistoku Sirije u zračnim napadima koje je vjerojatno izvela međunarodna koalicija, objavio je danas Sirijski opservatorij za ljudska prava (SOHR), a ranije je sirijska vojska optužila koaliciju da je ciljala vojni kamp i ubila četiri vojnika.

Sedmero djece i četiri žene su među žrtvama tih napada usmjerenih na područje blizu sela Al-Hol, koje su u studenom od skupine takozvane Islamske države (IS) preuzeli arapski i kurdski pobunjenici, precizira SOHR.

- Napadi su bili usmjereni na selo Al-Khan koje je još u rukama skupine Islamske države- rekao je direktor SOHR-a Rami Abdel Rahmane.

Objasnio je da se IS nalazi samo na periferiji sela, pa su zato su stradali civili.

SOHR strahuje da bi broj žrtava mogao biti i veći, pošto se najmanje 17 osoba smatra nestalima pod ruševinama.

Međunarodna koalicija koju predvode Sjedinjene Dražve počela je bombardirati položaje IS-a u Siriji u rujnu 2014.

Sirijski režim optužio je nešto ranije danas koalicijske snage predvođene SAD-om da su bombardirale kamp sirijske vojske i ubile četiri vojnika, a ranile 13 i  nazvao to činom agresije protiv Sirije.

Koalicija je opovrgnula da je gađala kamp sirijske vojske. 

- Obaviješteni smo da su u tisku izašle te inforamcije no nikakav udar nismo izveli u tom dijelu Deir Ezora- rekao je glasnogovornik, pukovnik Steve Warren za agenciju AFP. 

Amerikanci optužuju Ruse

Smrt sirijskih vojnika u vojnom kampu u Deir Ezoru vjerojatno je povezana s ruskim bombardiranjima, rekao je danas američki dužnosnik.

- Pretpostavljamo da su Rusi izveli bombardiranja u kojiama su poginuli sirijski vojnici, ocijenio je taj neimenovani dužnosnik.

- Znamo da su Rusi bili aktivni u regiji Deir Ezora u nedjelju, objasnio je.

Rusija intervenira u sirijski sukob od 30. rujna i pomaže režimu Bašara al-Asada.  Amerikanci redovito optužuju Rusiju da upotrebljava klasične bombe iako su manje precizne.

Drugi američki dužnosnik potvrdio je da su Rusi u nedjelju blizu Deir Ezora izvodili napade bombarderima.

Te napade je izvelo 12 bomabrdera Backfire TU-22M3 koji su stigli iz ruske zračne baze Mozdok u Sjevernoj Osetiji, prema tom izvoru.

>> Koalicijske snage bombardirale kamp sirijske vojske

Komentara 11

Avatar superhik74
superhik74
22:48 07.12.2015.

Jesu li to oni "borci za ljudska prava" koji optuzuju Ruse da bombardira "umjerene teroriste" a sada ovi imperijalni rusioci rezima ubijaju (pardon: kolateralna steta) civile. To je njihova borba protiv ISIL-a. To smo znali ali evo da i famozni "Sirijski opservatorij za ljudska prava" koji sa Sirijom ima veze kao ja s Bangladesom, o tome izvjesti. Amerima i vazalima je uvijek cilj bio unistenje Sirijske drzave i vlade a ISIL je bio orudje za ta j cilj kada im "bombardiranje" s false flag podmetnutim "bojnim otrovima" nije uspjelo 2013 godine. Nista se tu nije promjenilo oni su si zacrtali unistenje Sirije i po cjenu svjetskog rata od toga ne odustaju.

Avatar superhik74
superhik74
22:52 07.12.2015.

Vjerujem da su to napravili s maksimalno preciznim projektilom Brimstone bez ikakve kolateralne stete (kao sto vidimo) o kojem su nam prije dva dana ispjevali propagandni uradak objavljen na VL-u. Nema sto preciznost i nedostatak kolateralnih zrtava se odmah vidi a tek dva dana bombardiraju u novom sastavu s pojacani Britanskom imperijom.

Avatar kakon
kakon
23:02 07.12.2015.

Amerika je destabilizirala čitavi region i izazvala ljude koji su bez perspektive da pomoću vlastite nepismenosti postanu radikali bez pardona. U Njemačkoj se masovno odazivaju za rat u Siriji mladi muslimani bez obrazovanja i perspektive. Amerika je otvirila kutiju pandorere i sada se spajaju faktori koji se bez američke pohlepe nikada ne bi spojile na takav način.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije