Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Goran Pauk

'U zemlji se dimi od građevinskih strojeva'

Goran Pauk
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
1/3
24.05.2019.
u 11:19

Prvi dan kampanje proslavio je rođendan, a sedmi dan dobio sina

Aktualni šibensko-kninski župan i kandidat HDZ-a na europskim izborima Goran Pauk sigurno će pamtiti ovu dugu kampanju, ako ni po čemu drugome, onda po tome što je dobio treće dijete. Iz prijašnja dva braka ima sina i kćer, a sada je dobio još jednog sina.

– Prvi dan kampanje bio mi je rođendan, a sedmi dan kampanje rodio mi se sin Borna dok smo mi kandidati bili na slavonskoj turneji. Uspio sam malo biti i doma tijekom kampanje, ali sigurno će biti lijepo malo više vremena provesti s bebom i suprugom – priznaje nam Pauk, koji je sedmi na listi HDZ-a za Europski parlament. Već je 13 godina župan, mandat u Hrvatskom saboru nije ga zanimao jer, kaže, posao župana ipak je inventivniji, no mandat eurozastupnika vidi kao novi izazov u životu.

– Puno konkretnog posla može se obaviti na mjestu župana, svi smo opterećeni raznim projektima, ali sve se kroji u Bruxellesu i Europskom parlamentu, tamo čovjek ima priliku puno toga napraviti za Hrvatsku ako želi, a ja vjerujem da mogu doprinijeti – objašnjava Pauk kako se uopće odlučio kandidirati za Europski parlament.

Ova kampanja trajala je rekordna 44 dana tijekom kojih su HDZ-ovi kandidati obišli cijelu Hrvatsku i razgovarali s građanima koji ih podupiru.

– Sad sam već nestrpljiv, no i nakon toliko putovanja po Hrvatskoj teško mi je reći kakav će biti odziv. Mi kandidati sasvim smo “unutra”, puno razgovaramo s našim članovima i biračima jer nam oni najviše prilaze, tako da zapravo nemam dojam opće atmosfere među svim građanima – priznaje Goran Pauk uoči posljednjeg stranačkog skupa prije izbora. Ono što je primijetio, dodaje, jest to da su ostali kandidati na ovim europskim izborima zapravo malo govorili o svojim programima, odnosno o programima svojih stranaka.

– Vjerojatno je tako jer nitko osim HDZ-a i nema neki program. Zato su se drugi uglavnom bavili općim politikama i nacionalnim temama, oporba pokušava dobiti glasove napadajući Vladu jer malo zna o Europi. Dojam mi je da smo se u kampanji naslušali suverenističkih i populističkih tema, no to nisu razgovori za Europski parlament. Tamo se očekuje konkretan rad, a ne prigodne parole – vjeruje šibensko-kninski župan i predsjednik Hrvatske zajednice županija.

U razgovorima s građanima dok je obilazio Hrvatsku shvatio je da ljude najviše zanima osobni standard.

– Ljudi žele osjetiti da bolje žive, i tu ne govorim samo o tome da taj bolji standard osjete samo na svom džepu, zanima ih kako se razvija grad ili općina u kojoj žive, kakva je tamo klima... U cijeloj je priči najpozitivnije da se u Hrvatskoj dimi od građevinskih strojeva, puno se radi, iako u medijima prevladavaju samo problematične teme. Ipak, u komunikaciji oči u oči tijekom kampanje ljudima je bilo lakše objasniti koliko zapravo ova Vlada dosta radi – tvrdi Pauk.

Iako HDZ-ovi kandidati zapravo nisu vodili preferencijsku kampanju, posljednjih dana na društvenim mrežama ipak su se malo “samoreklamirali”.

– Od svih 396 kandidata u ovoj EU utakmici samo je jedan rušio “Oba dva, oba su pala” te bio prvotimac Hajduka i Šibenika, a uz to je i predsjednik Hrvatske zajednice županija, “župan svih župana” koji je postao “mladi” tata usred kampanje! Pa tko mu ne bi dao glas! – piše tako na Paukovu Facebooku uz fotografije iz rata i nogometnih dana.

– Naša je osobna kampanja zapravo bila isključivo digitalna, a moj životopis je takav da sam htio podsjetiti na podatak da sam igrao u dva najjača dalmatinska kluba ili da sam bio jedan od “oba dva” kad smo smaknuli ratni zrakoplov JNA – zaključuje Pauk.

Ključne riječi

Komentara 1

VJ
vjernicibrkićlucićitomašević
12:05 24.05.2019.

već sam mislio da se dimi od vjetrova njegovih ljubavnica. ups,on je ,,patriot,, i ,,katolik,,.to se ne smije reć

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije