Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Preko granice

U zemlje regije moći će se samo s osobnom

odbor
Vanja Moskaljov/VLM
26.06.2013.
u 18:41

S osobnim iskaznicama će se i nakon ulaska Hrvatske u EU moći putovati u BiH, Crnu Goru, Srbiju, Kosovo, a najvjerojatnije i u Makedoniju.

Nakon ulaska Hrvatske u EU hrvatski građani neće morati mijenjati ni jedan vrijedeći dokument, već ih mogu koristiti do isteka trajanja. U zemlje Unije slobodno mogu s osobnim iskaznicama, izdanim od 1. siječnja 2003., dok će putovnice trebati jedino onima čija je iskaznica starija od tog datuma.

S osobnim iskaznicama će se pak i poslije ulaska Hrvatske u EU moći putovati u BiH, Crnu Goru, Srbiju, na Kosovo, a najvjerojatnije i u Makedoniju. Rekao je to šef MUP-a Ranko Ostojić na konferenciji u Zagrebu.

Putovnice će trebati hrvatskim građanima za ulaz u zemlje koje nisu članice EU kao što su Norveška, Island, Švicarska i Lihtenštajn. Iako su napravljene nove registracije, postojeće se neće mijenjati barem do kraja godine.

>>Ulazak državljana BiH u Hrvatsku nije moguć s osobnom

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije