slovački model
Povratak na članak

U zdravstvu treba sve privatizirati

Hrvatsko zdravstvo po slovačkom modelu? O slovačkom sustavu za Večernji govori njegov tvorac Tomaš Szalay

Komentari 8

NV
novo vriijeme
20:47 12.05.2015.

Ovaj je novinar zaboravio pitati kolike su im liste čekanja. Liste čekanja su bolničke ne nacionalne i stoga nepoznate duljine ali jedno izvješće češkod instituta navodi " Obično je moguće napraviti termin za određeno vrijeme pregleda kod specijaliste (uz naknadu),, ili dobititermin po želji (za višu naknadu). To znači da ne morate čekati već će te biti pregledani ispred ostalih pacijenata " Samo jedan primjer Slovačkog uspješnog zdravstva : Slovačka transplantira svega pola od očekivanog broja rožnica a najveći je izvoznik rožnica u Europi. Toliko o privatizaciji zdravstva na slovački način. Svi plaćaju zdravstvo ali oni na pregled kod specijalste možeš stići u razumno vrijema samo ako nadoplatiš. Liste čekanja su bolničke i ne spominju se jer ako nadoplatiš ideš prije drugih . Kod liječnika opće prakse dođeš rano ujutro jer ako se podijele brojevi nema više prijema, naravno čekaš cijeli dan Tko iz politike naručuje ove manipulativne članke u VL i tko želi privatizirati državne bolnice da nas usreći Slovačkim modelom.

VL
NV
novo vriijeme
20:51 12.05.2015.

Hrvatsko zdravstvo je izgrađeno novcem građana i njihovo je vlasništvo stoga ne može biti privatizirano za 1-2 kune kako sanjaju pohlepne političke skupine. Privatno u zdravstvu se mora stvarati temeljem privatnih investicija . Ministre koji ne znaju ili ne žele izabrati sposobne ravnatelja bolnica koji ne kradi treba učestalo mijenjati. To je formula uspjeha u svemu pa i zdravstvu

VL
BB
brle brkić
22:27 12.05.2015.

kapitalistička propaganda,neka lik da svoju stražnjicu u privatizaciju pa bu vidio rezultate ubrzo,ai odusto bi od privatizacije jer nebi mogo izdržat.

VL
Avatar airbizz
airbizz
21:24 12.05.2015.

socijalna država mora zdravstveno,socijalno i obrazovno skrbiti o naciji.pored toga energija jedne države ne smije biti u privatnim rukama.ako netko želi biti privatni doktor neka si napravi bolnicu,a ne da se privatizira postojeća koju su naši očevi i majke sagradili za svoju djecu.

VL
Avatar mirica19
mirica19
21:12 12.05.2015.

Kad ukinu sve žive doprinose, onda će narod lakše disati, samo što će napuniti državnu blagajnu?!

VL
NV
novo vriijeme
07:58 13.05.2015.

Koji privatizirana državna firma je u Hrvatskoj uopće dobro poslovala da bi zdravstvo našlo spas u privatizaciji. Ili su već propali ili su opterećeni ogromnim kreditima. Najveći problem hrvatskih političara sa kapitalističkim pohlepnim idejama na socijalistički način jeste uvjerenost dada nešto znaju a ne znaju i muljatorske ideje kako doći do državne imovine bez ulaganja. Jedine uspješne firme u Hrvatskoj su one koje su privatnici sagradili svojim novcem od nule.

VL
Avatar soliloquy
soliloquy
23:24 12.05.2015.

Zašto ne, sve druge opcije smo već isprobali, i opet nakon svake sanacije zdravstveni sustav nagomila par milijardi kuna duga u prvih godinu dana. Beskrajno ponavljanje istog u iščekivanju drugačijih rezultata definicija je ludosti.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.