Naslovnica Vijesti Hrvatska

U Zagrebu umro antifašist Slavko Komar

Slavko Komar rođen je u Gospiću, a školovao se u Zagrebu gdje je završio Veterinarski fakultet i doktorirao. Nakon okupacije sudjelovao je u borbi protiv nacifašističkog okupatora i domaće kolaboracije.
31. srpnja 2012. u 15:32 37 komentara 193 prikaza
Slavko Komar (1)
Foto: SABA RH

U Zagrebu je u subotu preminuo Slavko Komar, antifašist i prvoborac Narodnooslobodilačkog rata, priopćio je Savez antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske. Slavko Komar rođen je u Gospiću, a školovao se u Zagrebu gdje je završio Veterinarski fakultet i doktorirao.

Aktivno je sudjelovao u naprednom demokratskom, antifašističkom i studentskom pokretu na Zagrebačkom sveučilištu, a nakon okupacije sudjelovao je u borbi protiv nacifašističkog okupatora i domaće kolaboracije. U Hrvatskoj i bivšoj Jugoslaviji obavljao je visoke političke, državne i diplomatske dužnosti.

Vodič za kupovinu gadgeta
BLAGDANI
Vodič za kupovinu gadgeta: Što kupiti vašim omiljenim tehnoljupcima?

A1 izdvaja za Vas

 • -obrisani-:

  yusipovic ce proglasiti dan zalosti za druga slavka koji je po njemu nosio ponosno zvijezdu petokraku poruku mira i ljubavi

 • -obrisani-:

  ... ...evo ga ...vratili smo se u 70-e i 80-e ...glavna vijest ...preminuo drug....rođen,školovao se,učlanio se u partiju,otišao u šumu..... ...večeras ...vjerovatno prva vijest na JRT dnevniku

 • Avatar The-North-Korean-Times
  The-North-Korean-Times:

  Što je sve hrvatsko drug digao u zrak ?