Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pucnjava u Cimermanovoj

Pokolj na Kajzerici: Ubijeno šest osoba, među njima i dijete. Ubojica počinio samoubojstvo

Policija i dalje na mjestu događaja nakon višestrukog ubojstva na Kajzerici
Foto: Matija Habljak/Pixsell
1/16
02.08.2019.
u 04:52

Dva muškarca, tri žene i desetogodišnje dijete ubijeni su vatrenim oružjem. Pucnjavu je preživjela jedino sedmomjesečna beba koju je policija u kući pronašla neozlijeđenu.

Zagrebačka policija potvrdila je u 4.10 sati da je ubojica s Kajzerice počinio samoubojstvo.

''Još tijekom očevida policija ga je locirala u Brezovici. Prilikom uhićenja počinio je samoubojstvo'', napisali su u poruci iz policije.

U tišini, u nevjerici odmahujući glavom, u šoku prekrivajući lica, gledali su kasno sinoć stanovnici zagrebačke Kajzerice sa svojih balkona na Cimermanovu ulicu u kojoj se oko 21.30 sati dogodio u Hrvatskoj nezapamćen pokolj. Dva muškarca, tri žene i desetogodišnje dijete ubijeni su vatrenim oružjem. Pucnjavu je preživjela jedino sedmomjesečna beba koju je policija u kući pronašla neozlijeđenu.

Čuli se krikovi

– U 21.30 zaprimili smo više dojava o pucnjavi u Cimermanovoj i po dolasku zatekli šest smrtno stradalih osoba, među kojima je i dijete rođeno 2009. – rekao je načelnik PU Zagrebačke Marko Rašić u pola dva. Previše informacija nije odavao jer, kako je rekao, očevid je još bio u tijeku te će vjerojatno trajati tijekom cijelog današnjeg dana. Temeljna i specijalna policija, kao i sve ostale snage, kazao je Rašić, odmah su raspoređene što po kvartu, što po čitavom gradu, a policija je odmah jednu osobu dovela u vezu s događajem te su za njom tragali. Tko je ta osoba, policija nije željela otkrivati, rečeno je samo da je riječ o muškarcu. Na lokaciji na kojoj su pronašli šestero ubijenih, rekao je načelnik PU Zagrebačke, policija je postupala 2011. godine, ali “u događaju koji se ne dovodi u vezu s ovim događajem”.

Iako su se sinoć kasno pojavile informacije da je ubojica uhićen, načelnik Rašić to je opovrgnuo, a Kajzerica je tijekom cijele noći u potpunosti bila blokirana. Baš kao i ulazi u Zagreb, na kojima su postavljene patrole, isto kao i na mostovi na kojima se kontroliralo tko ih prelazi. Od same dojave o pucnjavi do dolaska policije u kvart prošlo je, kažu stanovnici Kajzerice, možda desetak minuta.

– Najednom su samo nahrupili. Neki pod sirenama, neki bez njih, ali jurili su kao da nema sutra. Vjerojatno su uopće zaboravili upaliti bljeskalice – kazali su sinoć stanari kvarta u neposrednoj blizini Velesajma, područja koje je jučer bilo potpuno okruženo policijskim trakama. Inspektori su odmah krenuli s ispitivanjem susjeda.

– Došli smo da vidimo kako možemo pomoći. Htjeli smo doznati barem nešto jer uglavnom se ovdje svi znamo, ali policija nas nije puštala blizu kuće – kazali su nam susjedi koje smo sreli na Kajzerici, a koje su policajci udaljavali iz Cimermanove. Stanari kvarta rekli su kako su se  tik pred pucnjavu čuli glasni ženski krikovi i da je vjerojatno riječ o ubojstvu iz ljubomore jer jedna od ubijenih žena navodno je bivša supruga ubojice. Djelatnici PU zagrebačke nisu bili posebno rječiti.

Ne pamte takav zločin

– Više od trideset godina radim na očevidima i nešto ovakvo nikad nisam vidio – kratko nam je jučer, tupo gledajući u pod, rekao jedan od inspektora, čiji su kolege patrolirali noćas cijelim Zagrebom jer ubojica se nakon pokolja, kao što smo već spomenuli, dao u bijeg. O kontrolama svih automobila javljali su Zagrepčani duboko u noć, a mjesto stravičnog zločina napuštali nisu ni oni koji žive u neposrednoj blizini.

 

– Strah me jer nikad ne znate. Čovjek je to kojeg smo vjerojatno svaki dan gledali u trgovini, koji je možda šetao s tom svojom djecom, ako su bila njegova kao što se priča. On se vjerojatno neće vratiti u kvart budući da bježi, ali nekako se osjećam sigurnije vani na ulici među policijom, nego sama doma – rekla nam je jedna od stanarki Kajzerice, koju smo sreli u Cimermanovoj sa psom te u “bademantilu”. Neslužbeno, policija nam je rekla kako je dosad najveće ubojstvo bilo pet ubijenih na jednom mjestu, dok šestero mrtvih ne pamte ni oni najiskusniji djelatnici PU zagrebačke.

– Dijete. To je dijete koje ide u četvrti razred osnovne škole. Jednostavno ne mogu vjerovati da je netko takvom anđelu mogao oduzeti život – rekao nam je sinoć jedan od susjeda.

Foto: Ilustracija/Marin Tironi/PIXSELL

Ključne riječi

Komentara 135

JU
juma
23:48 01.08.2019.

Ne vjerujem kako je pocinitelj neispisani list, nego vjerovatno vec ima puno prijava i kaznenih djela, ali takvi se u Hrvatskoj sepure na slobodi poput tempiranih bombi koje kad tad eksplodiraju, jer im se nedjelovanjem pravosudja porucuje da mogu i smiju sve.

SI
Sinuhit
05:36 02.08.2019.

Policija "zaboravila" upaliti okretna svjetla, žena šeta psa u BADEMANTILU, čudne konstrukcije rečenice... Kakvi nepismeni brljatori ovo pišu?!

MA
Markoso
23:30 01.08.2019.

Ludilo stiglo u Hrvatsku, ajme meni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije