Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prosvjed

U Zagrebu, Osijeku i Rijeci u subotu prosvjed protiv ACTA-e

acta prosvjed (1)
Reuters/PIXSELL
08.02.2012.
u 10:25

Prosvjed počinje u 15 sati. U Zagrebu će se održati ispred Ministarstva vanjskih poslova, u Osijeku na Trgu Ante Starčevića, dok će se u Rijeci prosvjednici okupiti kod Radio Rijeke

Prosvjedi protiv kontroverznih antipiratskih zakona za subotu su najavljeni i u Hrvatskoj. Naime, prosvjed protiv ACTA-e trebao bi se održati u Zagrebu, Rijeci i Osijeku.

Prosvjed počinje u 15 sati, a u Zagrebu će se održati ispred Ministarstva vanjskih poslova, u Osijeku na Trgu Ante Starčevića, dok će se u Rijeci prosvjednici okupiti kod Radio Rijeke.

Na prosvjed se poziva preko društvene mreže Facebook, a organizatori mole na mirno i nenasilno okupljanje.

Organizatori ističu da su nepoželjne bilo kakve oznake raznih političkih stranaka ili nevladinih udruga, ali poželjna su obilježja međunarodne hakerske skupine Anonymous.

Osim u Hrvatskoj, prosvjed je za subotu najavljen u više od sto gradova diljem Europe.

Ključne riječi

Komentara 6

CR
Crollywood
12:56 08.02.2012.

U Poljskoj i Českoj prosvjedi su urodili plodom... Vaš trud niti u Zagrebu sigurno neće biti uzaludan...

Avatar Joja
Joja
12:57 08.02.2012.

STOP ACTA

Avatar SilentWalker
SilentWalker
13:14 08.02.2012.

Treba spriječiti ograničenje prava na korištenje interneta, ali i divove poput Googla i Facebooka da šire privatnost pojedinaca. Google svojim novim dizajnom omogućuje u tražilici dobivanje i slika iz G+ profila, a da s Facebooka ne možete izbrisati slike stara je stvar. Zato treba pomiriti te dvije stvari. Osim toga i Google je cenzor. Cenzurirao je sva pitanja postavljena Baracu Obami o legalizaciji marihuane.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije