Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Na pravoj strani povijesti'

U Zagrebu će se 14. lipnja održati trinaesta Povorka ponosa

Povorka ponosa
Foto: Zagreb Pride
28.05.2014.
u 08:28

Trinaesta po redu Povorka ponosa počet će u 14 sati na Trgu Žrtava fašizma te će proći središnjim zagrebačkim ulicama i završiti javnim skupom i koncertom u parku Zrinjevac, a održat će se pod sloganom 'Na pravoj strani povijesti'

U Zagrebu će se 14. lipnja održati Povorka ponosa LGBTIQ osoba i obitelj Zagreb Pride 2014. , priopćio je Zagreb Pride.

Trinaesta po redu Povorka ponosa počet će u 14 sati na Trgu Žrtava fašizma te će proći središnjim zagrebačkim ulicama i završiti javnim skupom i koncertom u parku Zrinjevac, a održat će se pod sloganom 'Na pravoj strani povijesti'. Njezina ovogodišnja tema jest solidarnost u borbi za jednakopravnost i dostojanstvo svih ljudi u RH.

- Biti na pravoj strani povijesti znači preuzimati odgovornost ne samo za sebe, već prihvaćati odgovornost za živote budućih generacija, za budućnost naše djece. Biti na pravoj strani povijesti znači biti na strani svih onih potlačenih, obespravljenih, nevidljivih i nadglasanih. Biti na pravoj strani povijesti znači biti na margini danas, u otporu sutra, a u slobodi vječno - navodi Zagreb Pride.

Ove će godine Organizacijski odbor Povorke ponosa svaki ponedjeljak, kao i u Tjednu ponosa, koji prethodi Povorci svakodnevno prikupljati potrebnu pomoć za stradale u poplavama koje su pogodile Hrvatsku, Srbiju i Bosnu i Hercegovinu, dodaju u priopćenju,

- Protekle dvije godine Zagreb Pride od građana i građanki tražio je financijsku pomoć za neometano održavanje Povorke ponosa, a u skladu s našim vrijednostima, ove godine potrebitijima vidimo sve stradale od poplava te apeliramo na sugrađane i sugrađanke koje su nam velikodušno izrazili podršku donacijama u protekle dvije godine ili su to imale namjernu učiniti ove godine, da tu podršku usmjere onima kojima je u ovom trenutku važnija- navodi Zagreb Pride.

>> Za titulu homofoba godine 'bore se' Željka Markić, Damir Stojić, Blanka Vlašić...

Komentara 23

JO
jozomali
09:19 28.05.2014.

ponos? a na što su to ponosni?

DU
Deleted user
08:45 28.05.2014.

Ah, ah, ah! Povorka ponosa na što i zbog čega?

RE
reborn
08:50 28.05.2014.

Hoćete li ponoviti svoj performans spaljivanja gay dijeteta iz epruvete kao u Selcu prije 3 mjeseca, pa onda za to optužiti nekakve homofobe?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije