Naslovnica Vijesti Hrvatska

U Zadru legalnim afghanom protiv marihuane

Ako te baš uhvati policija i pita što je, samo ti njih pošalji kod mene jer ovo je sve legalno i nema THC-a, rekla nam je prodavačica.
15. srpnja 2010. u 16:23 6 komentara 25 prikaza
afghan (1)
Foto: Filip Brala/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/4

U jednoj trgovini u samom središtu Zadra može se kupiti mješavina koja se prodaje kao aromatična trava pod nazivom "Pot Incense", a koju pojedini Zadrani nazivaju afghan i koja pušenjem navodno izaziva jednaku opijenost kao kad se puši marihuana ili hašiš.

Sve je navodno legalno jer u tim travama, kako nam kažu, nema sastojka THC-a. Vrećica stoji 100 kuna, a od sadržaja može se napraviti pet do šest džointa.

- Kada pušim tu aromatičnu travu jednako uživam kao i kad pušim marihuanu ili hašiš, a znam ih dosta koji je koriste za opuštanje otkako  se nedavno pojavila u dućanu - rekao nam je jedan od konzumenata tzv. afghana.

- Dobar dan, imate afghan? - pitali smo prodavačicu, a ona nam je odgovorila da je već sve prodano, ali da ima nešto bolje.

- Afghan ti puca k'o šit, a ovaj drugi sastojak ti je više k'o trava - ljubazno nam je rekla prodavačica, a kad smo je pitali hoćemo li imati problema ako nas policija zaustavi s time, odgovorila je:

- Samo ti njima pokaži i daj im neka pomirišu, a oni će skužiti da to miriše ka' kamilica. Dobro, isto budi diskretan, ali ako te baš uvate i pitaju što je, samo ti njih pošalji kod mene jer ovo je sve legalno i nema THC-a - rekla nam je prodavačica sugerirajući kako će, ako se pravilno raspodjeli, odnosno "posoli" duhan, sve biti dovoljno za pet džointa.

Digitalna komora
Digitalna komora
Poduzetnici, odsad ključne informacije doznajte klikom miša

A1 izdvaja za Vas