Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
požari u dalmaciji

U Zadru buknuo požar u blizini kuća, požar kod Knina lokaliziran

Požar, Bratiškovci (1)
Hrvoje Jelavić/Pixsell
22.08.2012.
u 12:29

Požar je buknuo oko 11 sati, a gore trava i nisko raslinje. Gasi ga desetak vatrogasaca.

U zadarskom kvartu Bili Brig poslije 11 sati buknuo je požar u blizini kuća.

– Gore trava i nisko raslinje. Na terenu je desetak vatrogasaca s četiri vozila. Gori i nadomak Zadra u Zemuniku – rekao nam je Željko Šoša, zapovjednik zadarskog JVP-a.

Nakon tri dana ugašen je požar pokraj Skradina, odnosno u Bratiškovcima, gdje je izgorjelo oko 500 hektara raslinja, no u srijedu nešto prije podneva izbio je novi požar i to na području Vrbnika pokraj Kina. Požar je lokaliziran u večernjim satima, izvijestila je Državna uprava za zaštitu i spašavanje. U tijeku je sanacija požarišta. Darko Dukić, zapovjednik šibenskog JVP-a rekao nam je kako je vatra u jednom trenutku zaprijetila kućama. Požar su gasila tri kanadera te 23 vatrogasca i 6 vozila.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji buknula su dva požara. Požar na području Ljubitovice lokaliziran je u kasnim popodnevnim satima, izvijestila je DZUS. Požar je gasio helikopter te 7 vatrogasaca i dva vozila. Izgorjela su tri hektara trave i niskog raslinja. U tijeku je sanacija požarišta.

Požar na području Muća je lokaliziran te je u tijeku sanacija požarišta. Požarom su bili zahvaćeni trava i nisko raslinje, a gasilo ga 19 vatrogasaca, 6 vozila i 1 helikopter.

 

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije