Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

U zadnjih nekoliko dana uočeno novih 13 rupa u tlu u Mečenčanima

U Donjim Kukuruzarima Tomo Medved je sa stručnjacima razgovarao o posljedicama potresa i naknadnom otvaranju rupa u tlu na području Mečenčana.
22. siječnja 2021. u 17:11 19 komentara 34547 prikaza
Foto: Stožer civilne zaštite o potresima
Pogledajte galeriju 1/2

Potpredsjednik Vlade RH i predsjednik Stožera Civilne zaštite Tomo Medved sa suradnicima obišao je danas općinu Donji Kukuruzari i sela Pecki i Sibić. S tamošnjim je mještanima i volonterima razgovarao o dosadašnjem tijeku pružene pomoći te o onomu što eventualno nedostaje. Obišao je i mjesta na kojima se prikuplja i distribuira pomoć u hrani i ostalim potrepštinama.

Bivši premijer Ivo Sanader na prvom je suđenju bio osuđen na devet godina zatvora i vraćanje oko 15 milijuna kuna BIVŠI PREMIJER Sanader uputio pismo javnosti: 'Dobro znam zašto vrhu vlasti odgovara da sam u zatvoru'

U Donjim Kukuruzarima Tomo Medved je sa stručnjacima razgovarao o posljedicama potresa i naknadnom otvaranju rupa u tlu na području Mečenčana. 

Dosad je uočen 51 otvor, od čega je posljednjih dana detektirano 13 novih i to uglavnom na poljoprivrednim površinama. Najdublja poslijepotresna rupa, dubine oko 15 metara, međutim, nalazi se u neposrednoj blizini obiteljske kuće, izvijestili su stručnjaci sa zagrebačkog Geološkog instituta i Rudarsko-geološko-naftnog  fakulteta.  

Stručnjaci stoga naglašavaju da je bitno u idućih šest mjeseci ne poduzimati nikakve aktivnosti u pogledu saniranja otvora u tlu, osobito onih u blizini kuća.

„Pratit ćemo stanje i ako se uoči opasnost, a posebno u slučaju ugroze života ljudi, reagirat ćemo pravovremeno,“ istaknuo je potpredsjednik Vlade RH i čelnik Stožera civilne zaštite Medved.

VIDEO: Mještani Mečenčana u strahu zbog rupa koje se otvaraju pokraj kuća

pojavio se i lažni
Goga se obratila javnosti: 'Dogodilo se nešto nemoguće, blokirali su moj račun, ne mogu ništa više'
JUBIZOL
Energetski štedljiva kuća
Veliki vodič - zbog ovih kvalitetnih fasada godišnje možete uštedjeti i do dvije hrvatske plaće
 • DOBARDAN:

  Kada se pod zemljom pomaknu tisuće kubnih kilometara zemljine mase moraju se pojaviti i ovakve rupe. Nekako imam dojam da su ljudi uvjereni da je zemlja do kraja formirana i ostati će u stanju u kojemu se sada nalazi do kraja svijeta.

 • Avatar Jopa
  Jopa:

  Dok podzemni tokovi nađu svoje nove puteve koji su im blokirani potresima više neće biti ovakvih otvaranja.

 • Avatar stari mesar
  stari mesar:

  Povijest se ponavlja, rupe se same otvaraju za domoljube...