Naslovnica Vijesti Hrvatska

U Vukovaru uskoro uvodimo boravišnu pristojbu za turiste sa kruzera

Na ovaj način i Vukovar bi konačno imao značajnije koristi od svakodnevnih dolazaka riječnih kruzera Dunavom
08. travnja 2016. u 13:08 2 komentara 205 prikaza
09.07.2015., Vukovar - Gradonacelnik Ivan Penava odrzao je konferenciju za medije povodom godinu dana na celu grada. Photo: Davor Javorovic/PIXSELL
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Prema najavama gradonačelnika Vukovara Ivana Penave postoji mogućnost da se uskoro uvede plaćanje boravišne pristojbe od turista koji u grad pristižu kruzerima. Penava kaže kako je na tu temu već obavio određene razgovore u ministarstvima te da bi plaćanje boravišne pristojbe vršilo se na sličan način kako se ona naplaćuje na Jadranu.

– Ne zna se još koliki bi bio iznos boravišne pristojbe ali svakako da s eradi o značajnim novcima koji bi završili u gradu. Prema planovima ove godine bi u Vukovar trebalo pristići oko 30.000 turista s kruzera. Kada bi iznos pristojbe bio kao na Jadranu, 7 kuna, značilo bi to prihod od preko 200.000 kuna, rekao je Penava koji uvođenje boravišne pristojbe očekuje u narednih nekoliko tjedana.

Na ovaj način i Vukovar bi konačno imao značajnije koristi od svakodnevnih dolazaka riječnih kruzera Dunavom. Naime, najveći broj turista s kruzera nakon što pristane kod Vukovara sjeda u autobus koji ih odvoze dalje prema ranije dogovorenom programu. Kako oni na kruzerima imaju sve potrebno turisti s njih gotovo ništa ne troše u Vukovaru.     

>> U Vukovaru kruzera kao u Splitu

Baby Beef
Baby Beef
Udruga uzgajivača junadi Baby Beef osnovana je 2000., s ciljem promocije i ponude kvalitetnog junećeg mesa

A1 izdvaja za Vas

  • Avatar Nediraj_u_pemzije
    Nediraj_u_pemzije:

    Kako se ovoga prije nismo sjetili?

  • Avatar Coldmachine
    Coldmachine:

    Samo oderite jer drugo ne znate, a nisu turisti debili da bacaju pare na sta? boli njih za vukovar do crnog mora ima 1000 drugih gradova!