Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ivan penava

U Vukovaru uskoro uvodimo boravišnu pristojbu za turiste sa kruzera

09.07.2015., Vukovar - Gradonacelnik Ivan Penava odrzao je konferenciju za medije povodom godinu dana na celu grada. Photo: Davor Javorovic/PIXSELL
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
08.04.2016.
u 13:08

Na ovaj način i Vukovar bi konačno imao značajnije koristi od svakodnevnih dolazaka riječnih kruzera Dunavom

Prema najavama gradonačelnika Vukovara Ivana Penave postoji mogućnost da se uskoro uvede plaćanje boravišne pristojbe od turista koji u grad pristižu kruzerima. Penava kaže kako je na tu temu već obavio određene razgovore u ministarstvima te da bi plaćanje boravišne pristojbe vršilo se na sličan način kako se ona naplaćuje na Jadranu.

– Ne zna se još koliki bi bio iznos boravišne pristojbe ali svakako da s eradi o značajnim novcima koji bi završili u gradu. Prema planovima ove godine bi u Vukovar trebalo pristići oko 30.000 turista s kruzera. Kada bi iznos pristojbe bio kao na Jadranu, 7 kuna, značilo bi to prihod od preko 200.000 kuna, rekao je Penava koji uvođenje boravišne pristojbe očekuje u narednih nekoliko tjedana.

Na ovaj način i Vukovar bi konačno imao značajnije koristi od svakodnevnih dolazaka riječnih kruzera Dunavom. Naime, najveći broj turista s kruzera nakon što pristane kod Vukovara sjeda u autobus koji ih odvoze dalje prema ranije dogovorenom programu. Kako oni na kruzerima imaju sve potrebno turisti s njih gotovo ništa ne troše u Vukovaru.     

>> U Vukovaru kruzera kao u Splitu

Komentara 2

Avatar Nediraj_u_pemzije
Nediraj_u_pemzije
18:54 08.04.2016.

Kako se ovoga prije nismo sjetili?

Avatar Coldmachine
Coldmachine
20:02 08.04.2016.

Samo oderite jer drugo ne znate, a nisu turisti debili da bacaju pare na sta? boli njih za vukovar do crnog mora ima 1000 drugih gradova!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije