Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PO PRVI PUT

U Vukovaru obilježen Nacionalni dan Republike Koreje

Koreja
Foto: Branimir Bradarić/PIXSELL
1/7
09.10.2014.
u 15:38

Ovom prilikom su veleposlanik Suh, kao i korejski poslovni čovjek Chung Cheon Jung, donirali novčana sredstva udruzi Vukovarski leptirići

Po prvi put je u Hrvatskoj, od 2005. godine kada je u Zagrebu otvoreno veleposlanstvo Republike Koreje, u Vukovaru je održana proslava Nacionalnog dana Republike Koreje. Tom prilikom uzvanici iz Vukovara ali i cijele Hrvatske imali su priliku vidjeti „Taepyungmu“, korejski kraljevski dvorski ples kojim se priziva vladavina mira, "Gayageum“, najpoznatiji korejski tradicionalni gudački instrument kao i "Sarangga-chum“, ples za ljubavnu pjesmu koja je dio Chunhyangjeona, jedne od najpoznatijih korejskih ljubavnih i narodnih priča.

U pozdravnoj riječi veleposlanik Republike Koreje Hyung – won Suh podsjetio je da je početkom rujna posjetio Vukovarsko-srijemsku županiju kako bi najavio proslavu korejskog Nacionalnog dana u najistočnijem dijelu Hrvatske. Istakao je da se Nacionalnim danom Koreje ove godine slavi 4347 godina od uspostave prvoga korejskog kraljevstva proslavlja. Rekao je i da je Koreja danas moderna i gospodarski razvijena azijska država sa nizom poznatih i velikih svjetskih tvrtki gdje stopa nezaposlenosti iznosi svega 4 posto. Za Koreance je Suh rekao da su slični Slavoncima, odnosno, da su radišni, vole pjevati i plesati, začinjenu hranu i alkohol te da zato i on voli i Vukovar. Ovom prilikom su veleposlanik Suh, kao i korejski poslovni čovjek Chung Cheon Jung, donirali novčana sredstva udruzi Vukovarski leptirići koja skrbi o djeci sa poteškoćama u razvoju.

– Donacija nije velika ali je od srca, rekao je Suh. Suh je najavio da u budućnosti očekuje dalje jačanje gospodarskih i drugih veza između dvije zemlje ali i podsjetio da iz godine u godinu sve veći broj turista iz Koreje dolazi u Hrvatsku.

>> Za vikend se igra Memorijalni turnir Blago Zadro

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije