Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U sljedećih tjedan dana val hladnoće zahvatit će cijelu državu

U Vukovaru -18 stupnjeva, snijeg će pasti i na Jadranu

snijeg
Grgo Jelavić/Pixsell
16.12.2009.
u 18:54

Već od četvrtka, kada bi temperatura primjerice u Vukovaru trebala biti -13 stupnjeva, iz dana u dan do ponedjeljka živa u termometru sve će se više spuštati.

U Hrvatsku idućih dana dolazi val hladnoće, zbog kojeg će se živa na termometru i na Jadranu spustiti ispod ništice, a u najhladnijem Vukovaru u ponedjeljak bi moglo biti čak -18 Celzijevih stupnjeva. 
 Već od sutra, kada bi temperatura u tom gradu trebala biti -13 stupnjeva, iz dana u dan do ponedjeljka živa u termometru sve će se više spuštati.

U subotu i nedjelju predviđa se -17 stupnjeva. Poslije Vukovara, najhladniji grad u Hrvatskoj idućih dana prema predviđanjima prognostičara trebao bi biti Osijek. Vikend će u slavonskoj metropoli biti izuzetno hladan, a u ponedjeljak će biti -17 stupnjeva.

I Split debelo u minusu

U Zagrebu će biti najhladnije u nedjelju, kada se predviđa temperatura od -11 Celzijevih stupnjeva. Ni ponedjeljak neće biti topliji, pa se očekuje samo Celzijev stupanj više od nedjelje.

U Dalmatinskoj zagori najhladnije će biti u Imotskom u nedjelju -14 stupnjeva, a u Splitu će se temperatura spustiti do čak -8 stupnjeva. Niske temperature pratit će i snijeg koji će u subotu zabijeljeti cijelu Hrvatsku, a padat će čak i u Dubrovniku. 
Dubrovčani su ionako u problemima jer su zbog hladnoće i nevremena ostali bez struje, vode i telefona.

Nova trafostanica u Komolcu izgorjela je pa u HEP-u pokušavaju napajanje prebaciti na staro postrojenje.

Inače, ta je trafostanica napravljena 2007., a vrijedila je 15 milijuna kuna. Još se ne znaju uzroci požara.

Kao ratne 1991. godine

Dubrovčane, koje situacija podsjeća na ratnu 1991., zabrinjava i postupno nestajanje vode u dijelovima grada u kojima crpke rade na struju. Osim struje i vode i telekomunikacijske su mreže u kvaru.

Zamjenica gradonačelnika Tatjana Šimac-Bonačić još je danas ujutro apelirala da se djeca ne šalju u vrtiće i škole, a i dosta drugih poslovnih objekata zatvorilo je svoja vrata.

Ključne riječi

Komentara 2

OB
-obrisani-
19:47 16.12.2009.

Emire, popravljaj podnaslov dok te nisu komentatori budalom prozvali! Struja sew u Dubrovniku već postupno uključuje, a gdje je još subota? Tko te plaća? Je li ovo plaćeni oglas SDP? U to ipak sumnjam jer su si sa ćaćićem dosta jarani?

OB
-obrisani-
22:38 16.12.2009.

Toliko o \"globalnom zatopljenju \" koje nam namecu da bi izvukli lovu od nas!!!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije