Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rast nezaposlenosti

U Vukovaru 133 nezaposlene osobe s fakultetom, magisterijem ili doktoratom

Nezaposleni
Davor Puklavec/PIXSELL
24.03.2014.
u 12:31

Rast nezaposlenosti nastavljen je i u PS Vukovar Zavoda za zapošljavanje gdje je krajem veljače evidentirano 6.709 nezaposlenih osoba što je 1,4 posto više nego mjesec dana ranije

I u veljači je nastavljen rast nezaposlenosti na području Vukovarsko – srijemske županije. Prema službenim podacima Zavoda za zapošljavanje krajem prošloga mjeseca u najistočnijoj hrvatskoj županiji evidentirano je 23.780 nezaposlenih osoba što je dva posto više nego u prethodnom mjesecu ili pet posto više nego u istom periodu prošle godine.

Rast nezaposlenosti nastavljen je i u PS Vukovar Zavoda za zapošljavanje gdje je krajem veljače evidentirano 6.709 nezaposlenih osoba što je 1,4 posto više nego mjesec dana ranije. U odnosu na veljaču prošle godine broj nezaposlenih u PS Vukovar povećao se za čak 6,8 posto. Iz Zavoda za zapošljavanje navode kako je nezaposlenost u veljači rasla i u samome gradu Vukovaru gdje je u tom periodu evidentirano 3.281 nezaposlena osoba. Prema statistici HZZ to je u odnosu na prethodni mjesec povećanje od 1,7 posto ali i u odnosu na veljaču prošle godine povećanje od 7,1 posto.  

U evidentiranoj nezaposlenosti prevladavaju osobe sa završenom srednjom školom za zanimanje u trajanju do 3 godine i školom za KV i VKV radnike, kojih je krajem prošloga mjeseca bilo 1.137 (34,7 posto). Slijede osobe sa završenom srednjom školom za zanimanja u trajanju od 4 i više godina i gimnazijom (1.009 ili 30,8 posto), osobe sa završenom osnovnom školom (803 ili 24,5 posto)  te osobe s prvim stupnjem fakulteta, stručnim studijem i višom školom (162 ili 4,9 posto). Najmanje je nezaposlenih osoba bez škole i s nezavršenom osnovnom školom (37 ili 1,1 posto) te osoba sa završenim fakultetom, akademijom, magisterijem, doktoratom (133 ili 4,1 posto).

>> Stopa nezaposlenosti u Austriji lani porasla sa 4,3 na 4,9 posto

Ključne riječi

Komentara 1

HU
humagum
20:29 24.03.2014.

neka bivša Hdz-ova garnitura objasni toliko zapošljavanje nevukovaraca u Vukovaru pored toliko nezaposlenih iz Vukovara ........

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije