Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U VINKOVCIMA

U Vukovarsko - srijemskoj županiji zaražen još jedan liječnik, ukupno 14 oboljelih

U Vukovarsko - srijemskoj županiji zaražen još jedan liječnik, ukupno 14 oboljelih
Foto: Branimir Bradarić
1/3
01.04.2020.
u 11:54

Na konferenciji za novinare načelnik Stožera Kelić kazao i kako će oprema za ustanove svakodnevno stiže kao i da bi danas trebala stići veća količina opreme koja će biti podijeljena ustanovama na području županije.

U Vukovarsko – srijemskoj županiji od jučer zabilježen je još jedan slučaj zaraze koronavirusom tako da je do sada, od 24. ožujka kada je zabilježen prvi slučaj zaraze, od ove bolesti oboljelo ukupno 14 osoba. Taj najnoviji slučaj zaražene osobe je liječnik iz vinkovačke bolnice.

- Imamo u županiji ukupno 151 testiranu osobu, 14 ih je pozitivno, a u samoizolaciji je 770 osoba. Ta brojka pada jer smo prije nekoliko dana imali i preko tisuću osoba u samoizolaciji. Očekujemo da će ta brojka i dalje se smanjivati, rekao je načelnik Stožera civilne zaštite Vukovarsko – srijemske županije Zdravko Kelić.

Dodao je i kako su jučer imali zabilježene 4 dojave o kršenju mjere samoizolacije, a da je kod 2 osobe kršenje mjere i potvrđeno. Do sada je jedna osoba radi opetovanih kršenja mjere samoizolacije završila u 24-satnom karanteni.

Ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Vukovarsko – srijemske županije Kata Krešić pojasnila je kako je u brojci od 14 oboljelih i 5 zdravstvenih djelatnika od kojih su troje iz primarne zdravstvene zaštite, a 2 iz vinkovačke bolnice.

Među ukupnom broju oboljelih je 8 osoba raspoređenih u 4 obitelji gdje su jedni drugima bili izvor zaraze.

- U vinkovačkoj bolnici imamo 6 hospitaliziranih pacijenata dok u vukovarskoj bolnici niti jedan pacijent nije na bolničkom liječenju. Od tih 6 pacijenata u vinkovačkoj bolnici jedan pacijent ima tešku kliničku sliku, ali nije na respiratoru, 2 imamu srednje tešku kliničku sliku, a 3 lakšu. Među osobama u samoizolaciji su i 74 zdravstvena djelatnika i 5 nezdravstvenih ali su i oni osobe zaposlene u zdravstvu, rekla je Krešić.

Odgovarajući na novinarske upite o razlozima zašto se nalazi testiranja čekaju i po nekoliko dana Krešić je rekla da se brisevi šalju u 2 laboratorija, u bolnicu Fran Mihaljević u Zagrebu i u Osijek koji ima manji kapacitet. Upravo je manji kapacitet razlog zašto se nalazi iz Osijeka čekaju duže.

Na konferenciji za novinare načelnik Stožera Kelić kazao i kako će oprema za ustanove svakodnevno stiže kao i da bi danas trebala stići veća količina opreme koja će biti podijeljena ustanovama na području županije.

VIDEO: Đikić: Hrvatska ulazi u kritičnu fazu borbe protiv koronavirusa 

 

Komentara 1

Avatar Evo zore, evo kroasana
Evo zore, evo kroasana
12:11 01.04.2020.

Možemo li vidjeti sliku prostorije za 24-satnu karantenu za debile koji tvrde da je korona kao gripa i krše mjeru samoizolacije? Ako ne uključuje rešetke na prozorima i dva prsta hladne vode na podu, te jedan obrok dnevno, onda to nije prava karantena.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije