Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

U Vukojevcima pored Našica poginuo četverogodišnji dječak

nesreća
Slobodan Kadić/VLM
27.10.2009.
u 20:39

Dijete je u bolnicu dovezeno bez tlaka, pulsa i sa širokim zjenicama. Reanimacija u trajanju od jednog sata bila je nuspješna i konstatirana je smrt.

VUKOJEVCI - Četverogodišnji Milan Amić iz Grabarja, koji je u Vukojevcima pored Našica bio u gostima kod djeda, preminuo je danas u našičkoj bolnici nakon naleta automobila marke VW passat karavan kojim je upravljala 45-godišnja vozačica iz Velimirovca.

Kako neslužbeno doznajemo, počela je pretjecati tegljač preko pune linije i od siline udarca daleko odbacila dječačića koji je zakoračio na cestu, nakon čega se visoko okretao u zraku i pao u kanal.

Ubrzo je došlo vozilo hitne pomoći koje je bespomoćnog dječaka koji je još pokazivao znakove života prevezlo u Opću županijsku bolnicu u Našicama gdje je nakon jednog sata preminuo. Nesreća se u Vukojevcima dogodila u Ulici braće Radić, u dijelu u kojem većinom žive stanovnici romske manjine.

Rodbina i prijatelji skupili su se kod kuće Amićevih kritizirajući brzu vožnju u njihovoj ulici i česte prometne nesreće koje nerijetko završavaju ljudskim tragedijama.

- Ogorčeni smo jer vozačica našem Milanu nije htjela pomoći i jedva se zaustavila stotinjak metara dalje za razliku od vozača kamiona koji je odmah stao. Cipelice su mu daleko odletjele i u šamcu pored kuće još uvijek je lokva njegove krvi. Sada je te cipelice uzela policija - kaže djed Milan Amić brišući suze s lica dok je petogodišnji Nikola, Milanov brat, pitao je li on živ i hoće li se vratiti.

- Bio je jako živahno i nasmiješeno dijete, teško će nam biti bez njega. Što sada da radimo, jako mi je teško. Kako ću dalje? Ženi Jadranki još nismo ni rekli da ga više nema, mislim da to neće moći podnijeti, ona misli da će mu biti dobro i da će ga uskoro dovesti iz bolnice - govori Milanov otac Milan, koji osim njega ima još sinove Marija, Nikolu i kćerku Mariju.

- Dijete je u bolnicu dovezeno bez tlaka, pulsa i sa širokim zjenicama. Reanimacija u trajanju od jednog sata bila je neuspješna i konstatirana je smrt - istaknuo je dr. Mikan Cerovčec, dežurni liječnik Opće županijske bolnice u Našicama. Prema riječima Ivana Kotrisa, voditelja smjene OKC-a PU osječko-baranjske, osobni automobil zbog neprilagođene je brzine naletio na dijete koje je prelazilo cestu pa protiv vozačice slijedi kaznena prijava.

Ključne riječi

Komentara 1

MI
Misterx
08:00 28.10.2009.

Djed Milan, otac Milan, sin Milan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije