Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Za bolju budućnost

U Vojniću grade kanalizaciju, priključit će oko 1000 mještana

radovi
Dominik Grgurić/PIxsell
24.04.2013.
u 16:23

Općina Vojnić najveća je u Karlovačkoj županiji i jedina će imati sustav odvodnje i pročistač za središte mjesta

Mještani središta Vojnića za većih kiša, a u proljeće svakako imaju poplavljene podrume zbog podzemnih voda, jer je središte mjesta u nizini. Imamo i problem sa odvodnjom oborinskih i fekalnih voda.

Kanalizacije nema, već su po mjestu izgrađene zastarjele septičke jame, stoga je kanalizacija desetljetni san mještana Vojnića. Imamo dvije lokacijske dozvole i četiri potvrde glavnog projekta koji je vrijedan ukupno 34 milijuna kuna - kazao je Branko Eremić, načelnik Vojnića. Projekt je odobren pri nadležnom ministarstvu, odnosno kod Hrvatskih voda koje će ih, iduće četiri godine koliko će trebati da projekt zaživi, financirati. Gradnja je započela kasnije jer je izvođač čekao bolje vremenske uvjete.

 – U prvoj fazi ove godine izgradit ćemo kolektor između četiri mosta. Postavit ćemo 630 metara cijevi promjera od 1,2 metara do manjih profila, a bit će spuštene na čak četiri metra dubine - kazala je Maja Jegeš, glavni inženjer gradilišta. Izvođač je karlovački Aquaterm. Ti će poslovi stajati tri milijuna kuna, a u drugim fazama općina planira svake godine uložiti između šest i osam milijuna kuna.

 – Nakon gradnje središnjeg kolektora, bit će postavljeni rasteretni i transportni sustav, te pročistač koji će biti smješten na ulazu u mjesto i koji će, kada bude u funkciji, kanalizaciju prikupljati, a pročišćenu vodu ispuštati u rijeku Radonju. U toj će se fazi na sustav moći priključiti oko 1000 stanovnika u središtu mjesta, a što je i najvažnije, tvrtke koje djeluju u Vojniću - dodao je Eremić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije