Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 90
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
loša promidžba

U Vodicama "srdačna" dobrodošlica: Bježite kući, četnici!

Turisti
Nino Strmotić
11.07.2010.
u 11:40

Milki su u Vodicama pretukli nećaka. U Hrvatsku se neće vratiti . S druge strane, Vodičani se čude senzacionalizmu kada se zna da turisti iz Srbije kod njih neometano ljetuju od konca devedesetih godina

Obitelj Milke L. iz Beograda ispovjedila je svoja traumatična iskustva s ljetovanja u Hrvatskoj novinarima srbijanskog dnevnog lista Press koji se raspisao o neugodnim sjećanjima što ih je beogradska obitelj ponijela iz Vodica.

Prvi put nakon dvadeset godina odlučili su se "vratiti" u Hrvatsku, no suglasni su da će nakon ove avanture Hrvatsku izbjegavati u širokom luku.

- Otišli smo puni vedrine i optimizma, vjerujući da se za dva desetljeća mnogo toga promijenilo i da su pozivi s reklama zaista dobronamjerni, ali smo se poslije pet dana spakirali i glavom bez obzira pobjegli nazad kući. Nećak mi je brutalno pretučen, a ostalima su poručili: „Marš vanka iz Vodica. Bjež'te kući četnici, ovdje niste dobrodošli, ispričala je Milka Pressu.

U Vodicama su planirali ostati mjesec dana i za to vrijeme koliko-toliko urediti kuću koja je tijekom proteklih 20 godina devastirana, ali se trećega dana boravka dogodio incident.

 - Pošli smo autom kroz glavnu ulicu u Vodicama kada nam je u jednom trenutku put prepriječio mladić na skuteru vidjevši beogradske tablice. Nećak, koji je sjedio na mjestu suvozača čuo je kako prijeti i psuje. Drugi nećak, njegov brat, nije to čuo. Izašao je iz vozila vjerujući da se momku pokvario motor i da mu treba nekakva pomoć. Zakoračio je iz automobila i krajnje dobronamjerno  upitao treba li mu pomoć s motorom. Mladić ga je tada svom silinom udario laktom u vilicu, a on je kao svijeća poletio unazad, udario glavom u krilo automobila i bez svjesti se stropoštao se na zemlju. Mislila sam da ću umrijeti, da će mi srce pući, vidjevši ga kako nepomično leži, potreseno je ispovjedila.

Ne želi biti isključiva pa napominje da su u pomoć odmah skočili momci iz obližnjih kafića, "digli dreku na tog monstruma koji je već sjeo na motor i dao se u bijeg". Dečki su ipak uspjeli zapisati registracijske pločice i kasnije je prijavljen policiji koja se pojavila kasno, Milka i njezina obitelj već su se uddaljili s mjesta događaja.

Neugodnosti koje su doživjeli probudile su zatomljeni strah pa su se, priča Milka, bojali otići u Dom zdravlja. Izabrali su privatnog liječnika koji je Milkinu nećaku ustvrdio potres mozga i ozljedu od udarca laktom u vilicu.

Nisu dugo razmišljali te su odmah spakirali stvari i napustili Hrvatsku. Ne planiraju se više vraćati.

Vodičani u šoku, a u policiji tvrde da im se nije javio nitko od sudionika navodnog sukoba

Policiji nitko od sudionika nije prijavio spomenuti sukob i napad koji se pretvorio u svojevrsnu senzaciju u srbijanskim, a potom i u domaćim medijima. O tome su doznali tek nako obavijesti djelatnice iz vodičke trgovine koja se nalazi nedaleko od mjesta na kojem se dogodio navodni incident.

- Prema dojavi, u četvrtak oko 19.40 sati automobil beogradskih tablica izlazio je s parkirališta na cestu, kada je na njega iz zabranjenog smjera naišao motocikl. Iako nije bilo sudara, došlo je do prepirke između vozača motocikla i vozača automobila, pri čemu je motociklist stranog državljanina nekoliko puta udario šakom. Međutim, i napadač i žrtva su napustili mjesto događaja, te je napad prijavljen samo od svjedoka. Bez obzira na to, mi tražimo vozača motociklista i vozača automobila, te su za pomoć u potrazi kontaktirane i susjedne policijske uprave. Za nas se ovdje radi o sukobu zbog nesporazuma u prometu, za sada - kazala nam je Marica Kosor, glasnogovornica PU Šibensko-kninske Marica Kosor.

Kako su napomenuli u policiji, nitko od sudionika tog događaja nije zatražio pomoć liječnika zbog eventualnih ozlijeda. Iz Policijske uprave šibensko-kninske ipak pozivaju aktere i Beograđane da se jave u najbližu policijsku postaju kako bi istražili slučaj i poduzeli odgovovarajuće korake.

Upitani mještani Vodica uglavnom nisu upoznati s time, a veći dio njih se čudi što se na takav način u Srbiji govori u Vodicama, posebice kada se zna da na vodičkom području neometano od konca devedesetih naovamo ljetuju tisuće turista iz Srbije.

- Kod mog susjeda godinama dolaze gosti iz Pančeva. Nikome se nikada ništa ružno desilo. Niti njihovim automobilima. Ne sviđa mi se kada se tako govori o Vodicama - kaže konobar Nino iz kafića kod vodičke marine.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije