Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sajam poslova

U Vinkovcima posao traži 2600 građana

sajam poslova
Foto: Branimir Bradarić
05.04.2016.
u 10:38

Na stotine građana obilazilo je jučer štandove 70-ak poslodavaca s područja Vinkovaca i Vukovarsko-srijemske županije

Pronaći posao u Slavoniji, a posebno kvalitetno i dobro plaćeno radno mjesto, postalo je gotovo ravno dobitku na lutriji. Stoga je jučer otvoreni deveti Sajam poslova u Vinkovcima bio iznimno posjećen. Na stotine građana obilazilo je štandove 70-ak poslodavaca, najvećim dijelom s područja Vinkovaca i Vukovarsko-srijemske županije. Tražili su se kuhari, sobarice, trgovci, radnici na radnim strojevima…

– Cilj mi je prije svega naći posao u Vinkovcima, a ne bude li išlo tražit ću sezonski posao na moru. Ostavila sam na više mjesta svoje podatke pa kako bude, no, iskreno, i nemam pretjerana očekivanja – rekla nam je Lucija Marić.

Među štandovima moglo se vidjeti i srednjoškolaca, ali i građana u zrelim godinama. Većina ih je revno čitala brošure, letke, razgovarala s predstavnicima poslodavaca i ostavljala podatke za kontakt.

– Veoma sam zadovoljan kako je sve prošlo. Imam obećanje iz dvije tvrtke da će mi se svakako javiti još ovaj tjedan za dalje razgovore – rekao je Mislav Katić.

Prema riječima Marija Paljušaja, predstojnika Područnog ureda Vinkovci Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (HZZ), sve je više ljudi koji su iz evidencije nezaposlenih otišli u zaposlenje. – Utječu na to i javni radovi koji su počeli s proljećem. U sklopu njih zaposleno je 450 žena, što je financirano iz Europskog socijalnog fonda. Broj nezaposlenih na području Vukovarsko-srijemske županije pada i trenutačno je nezaposleno 13.200 osoba, a na području grada Vinkovaca posao traži 2600 osoba – rekao je Paljušaj. Prema podacima ravnateljice HZZ-a Ankice Paun Jarallah, zaključno s ožujkom ove godine u evidenciji je bilo 276.000 osoba, što je 13 posto manje nego u istom razdoblju lani, dok je zapošljavanje poraslo za više od 40 posto.

>> Kako zaposliti nezaposlene roditelje djece predškolske dobi 

>> Javni radovi - nova prilika za konačnu odjavu s biroa

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije