Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MJEŠTANI U ŠOKU

Na Plitvicama dan žalosti zbog tragedije kod Venecije: Poginulo i petero Ukrajinaca koji žive u Lici

Mestre: Cvijeće na mjestu pogibije putnika iz autobusa
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/7
05.10.2023.
u 15:13

Mještani općine su u šoku, žao im je zbog tragedije i što su život izgubili njihovi sugrađani koji su u Liku došli bježeći od rata i potencijalne pogibije kako bi spasili sebe i svoju djecu

U prometnoj nesreći koja se dogodila u Veneciji smrtno je stradalo i petero Ukrajinaca koji trenutačno žive na području Općine Plitvička jezera u Lici. Zbog te tragedije u Općini su sutrašnji petak, 6. listopada, proglasili danom žalosti.

"Općina Plitvička jezera proglašava 6. listopada 2023. godine danom žalosti na području općine Plitvička Jezera u povodu tragičnog stradavanja pet raseljenih osoba iz Ukrajine (troje odraslih: Vasil Lomakin, Serhij Bezkorovaini i Tetjana Berzkorovaina i dvoje djece: A. M. i D. L.), čije je trenutačno boravište na području općine Plitvička jezera, a koji su izgubili život u prometnoj nesreći koja se dogodila dana 3. listopada 2023. godine u Veneciji (Italija). Dan žalosti obilježit će se isticanjem crne zastave i spuštanjem zastave na pola koplja na zgradi Općine Plitvička Jezera i drugim javnim zgradama na području općine Plitvička Jezera.

Tijekom dana žalosti neće se održavati programi i događaji sa zabavnim obilježjima. Pozivaju se pravne i fizičke osobe koje obavljaju ugostiteljsku djelatnost da sadržaje u okviru svojeg poslovanja obavljaju primjereno danu žalosti. Suosjećamo s obitelji i prijateljima smrtno stradalih te ovim putem izražavamo iskrenu sućut", navode u priopćenju u Općini Plitvička jezera.

Mještani općine su u šoku, žao im je zbog tragedije i što su život izgubili njihovi sugrađani koji su u Liku došli bježeći od rata i potencijalne pogibije kako bi spasili sebe i svoju djecu.

POVEZANI ČLANCI:

To su dvije obitelji koje su u Hrvatsku došle prije tri, četiri mjeseca i žive u Korenici. Na put u Veneciju je krenulo ukupno osam članova obitelji, a njih je petero, nažalost, stradalo, dok su ostali u bolnicama u Italiji. U autobusu su bili bake i djedovi, roditelji i djeca, po jedno dijete iz svake obitelji, a poginuli su djed i dvije bake te njihovi unuci. Roditelji su u bolnici, a jedan otac nije išao na izlet, zaposlen je kod nas u Komunalcu i bio je na poslu kada se tragedija dogodila. Kada je čuo za nesreću, odmah je otišao u Veneciju da potraži svoju obitelj, suprugu je pronašao u bolnici, no neko se vrijeme nije znalo što je s djecom.

Nažalost, vijesti nisu bile dobre. Velika je to tragedija, nama je svima iznimno žao zbog svega što se dogodilo. Proglasiti dan žalosti u čitavoj općini je najmanje što možemo učiniti u ovoj situaciji.  Mališani, dvije djevojčice, učenice su 5. i 7. razreda Osnovne škole dr. Franje Tuđmana u Korenici. I na školi je izvješena crna zastava. Doista nam je neizmjerno žao zbog tragedije i svih izgubljenih života. Našim ćemo sugrađanima biti na pomoć kako god ćemo moći", kazao nam je Ante Kovač, načelnik Općine Plitvička jezera. 

VIDEO Tragedija kod Venecije: Više od 20 poginulih u prometnoj nesreći

Komentara 1

DE
derin
15:52 05.10.2023.

Počivali u miru Božjem i sretan oporavak drugima! 🙏

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije