Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

U Varaždinu susret animatora za duhovna zvanja

Susret počinje u četvrtak u 14 sati uvodnom molitvom i pozdravnim govorom splitsko-makarskog nadbiskupa mons. Marina Barišića
19. listopada 2011. u 13:21 1 komentara 6 prikaza
ursulinke
Foto: Arhiva Pixsell

U organizaciji Vijeća za sjemeništa i duhovna zvanja Hrvatske biskupske konferencije i Ureda za duhovna zvanja Varaždinske biskupije od 20. do 22. listopada u Varaždinu će se održati godišnji susret animatora za duhovna zvanja. Na susretu, koji će se održati u Domu sv. Anđele u sklopu uršulinskog samostana u Varaždinu, okupit će se animatori (nad)biskupijskih i redovničkih zajednica. Ovogodišnji susret održava se s temom “Mladi – znak i izazov pastorala duhovnih zvanja”.

Susret počinje u četvrtak u 14 sati uvodnom molitvom i pozdravnim govorom splitsko-makarskog nadbiskupa mons. Marina Barišića, predsjednika Vijeća HBK za sjemeništa i duhovna zvanja. Slijede predavanje mr. sc. s. Ane Begić “Internet kao sredstvo etike i tehnike” i Marinka Nikolića o tehničkoj strani izrade web-stranice na nacionalnoj razini, a na kraju će fra Marko Medo predstaviti knjigu “Mladi u hodu s Biblijom”. Navečer će sudionici susreta posjetiti župu sv. Mihaela arkanđela u Sračincu, gdje će u 19 sati služiti misu za mlade.

U petak od 9 sati vlč. Domagoj Matošević, rektor Dječačkog sjemeništa u Zagrebu, održat će predavanje “Pastoral mladih u službi otkrivanja zvanja”. Slijedi rad po grupama. Popodne od 16 sati o temi “Vjeroučitelji laici – suradnici u pastoralu duhovnih zvanja” izlagat će Ana Mlinarić, dipl. teolog, viša savjetnica za vjeronauk. Navečer od 20 sati sudjelovat će na susretu s mladima i misi u povodu blagdana sv. Uršule, zaštitnice mladih i studenata. Misno slavlje u uršulinskoj crkvi predvodit će nadbiskup Marin Barišić.

U subotu od 9 sati predavanje o temi “Rad s mladima – znak i izazov pastorala zvanja” održat će don Damir Stojić. Po završetku rada na godišnjem susretu sudionici će se uputiti u svetište Predragocjene Krvi Kristove u Ludbreg, gdje će u 13 sati biti služena misa.

Plazma keksi
BAŠ KAO NEKADA
Stvari koje se godinama nisu promijenile, a svejedno ih obožavamo
  • Blizanac:

    Hoće li se navedena zbivanja odvijati u odvojenim grupama - posebno za djevojke, posebno za mladiće? Naime, u nekim se zagrebačkim župama župni vjeronauk (pripreme za prvu pričest i krizmu) odvijaju u naglašeno spolno segregiranim grupama!!!