Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PET DO DVANAEST

U utorak 5000 radnika u županiji obustavlja rad od 12 do 13 sati

biciklijada
ARHIVA VL
26.04.2010.
u 16:10

Ako Vlada na prihvati zahtjeve sindikata, pozvat ćemo stanovništvo Hrvatske na opći štrajk krajem svibnja – kaže Nikola Badovinac.

Savez samostalnih sindikata Karlovačke županije vjeruje da će se akciji Solidarno zajedno u utorak od 12 do 13 sati priključiti više od 5000 radnika u našoj županiji.

Nema zabrana

– Akciju organizira sindikat u cijeloj zemlji, a mi smo podijelili više od 5000 letaka na kojima pišu razlozi zbog kojih smo pokrenuli akciju, te isto toliko bedževa. Podijeljeni su sindikalnim povjerenicima u poduzećima, koji će ih dati radnicima tijekom dana. Vjerujem da će se sve tvrtke uključiti u akciju, nemamo informacije o tome da je poslodavac negdje zabranio obustavu rada – rekao je Nikola Badovinac, sindikalni povjerenik SSSH Karlovačke županije.

Akcijom "Solidarno zajedno" zaposlenici bi trebali prestati raditi jedan sat, od 12 do 13 sati, kada će im sindikalni povjerenik pročitati razloge obustave rada.

– Time želimo upozoriti Vladu na činjenicu da je lani bez posla ostalo 52.000 radnika samo u sektoru industrije i usluga, danas više od 83.000 radnika ne prima plaću, a zbog ugovora na određeno vrijeme koje poslodavci uglavnom ne produžuju u 2009. je bez posla ostalo 116.000 radnika, odnosno 25 posto više nego 2008. Loš se trend nastavlja i ove godine, a gospodarske i socijalne mjere, koje je Vlada donijela bez mišljenja sindikata, ne vode oporavku nego produbljenju krize – rekao je Nikola Badovinac. Sindikat najavljuje i prosvjed 1. svibnja u Zagrebu, Splitu i Osijeku.

Štrajk krajem svibnja

– Samo brojnošću u prosvjedima možemo dokazati Vladi da većina građana ove zemlje misli da Hrvatska ne ide u dobrom smjeru, da ne pristajemo nositi najteži teret rata, privatizacije, krize, recesije, vanjske zaduženosti, korupcije, jer radnici se više nemaju čega odreći. Ako Vlada ne prihvati zahtjeve sindikata, pozvat ćemo stanovništvo Hrvatske na opći štrajk krajem svibnja – dodao je Nikola Badovinac.

Komentara 1

MU
Mucanka
13:32 27.04.2010.

I treba u strajk, ali i to nece pomoci ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije