Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stranački direktori

U Upravu HEP-a HNS-ovci i prijatelj ministra Vrdoljaka

'16.03.2010., Zagreb - U dvorani Ivana Kukuljevica u Saboru Vesna Pusic i Zlatko Koracevic odrzao je tiskovnu konferenciju na temu poticajne stanogradnje, POS.  Photo: Davor Puklavec/PIXSELL'
Foto: 'Davor Puklavec/PIXSELL'
1/6
04.02.2012.
u 14:00

Čačić postavlja svoje stranačke prijatelje, Linić svoje SDP-ovce, Komadina svoje Riječane, a čak se i IDS tuče za dio kolača.

Iako se u vladi vapilo za kriznim menadžmentom za spas države, a već su počele i pripreme koje će im omogućiti plaće u rangu menadžera privatnih sektora, odabir vodstva javnih tvrtki pokazuje da se taj elitni poslovni sloj ipak bira ponajprije stranačkim bojama i osobnim vezama.

Zanosne sestre

Na čelo Hrvatske elektroprivrede dolazi Zlatko Koračević, bivši HNS-ov saborski zastupnik iz izborne jedinice svoga šefa Radimira Čačića. Društvo u upravi radit će mu Tomislav Šerić i Zvonko Ercegovac koji u HEP stižu iz osječkog bazena. Prvi je od studentskih dana prijatelj s osječkim HNS-ovim dogradonačelnikom, sadašnjim ministrom graditeljstva Ivanom Vrdoljakom. No nije član HNS-a. Z. Ercegovac nije želio reći pripada li ijednoj stranci, no ima 24-godišnju karijeru u HEP-u. Trenutačno je direktor osječkog Sektora opskrbe HEP-Plin. Nijednom nije službeno potvrđeno da će biti članovi uprave pa su škrti u razgovorima.

T. Šerić kazao je da je završio elektrotehniku i poslijediplomski studij, a MBA izobrazbu prošao je u Parizu. Ercegovac je završio elektroenergetiku na FER-u i poslijediplomski iz organizacije i menadžmenta na Ekonomskom fakultetu.

Zanimljiv je i povratak Linićevih kadrova u Croatia osiguranje. Za šefa Nadzornog odbora dolazi Marijan Ćurković, šef CO-a iz Račanova vremena. Poznat je po aferi u kojoj je gradnju zgrade CO-a dogovorio izravnom pogodbom, a kvadrat gradnje platio 3400 eura. Prije dvije godine je umirovljen, no prije nekoliko mjeseci rehabilitiran je na ugovor o djelu kao savjetnik pripreme privatizacije CO-a. U upravu CO-a najavljen je Krešimir Starčević, nekadašnji zamjenik šefa Hrvatskog fonda za privatizaciju, kojega USKOK istražuje ili je istraživao u više slučajeva – od privatizacijskih procesa do uloge u prodaji nekretnina u Hypo Alpe-Adria banci. Na početku karijere radio je u uredu odvjetnika Hanžekovića, potom u uredu Porobija@Porobija. Potom se seli u Tvornicu duhana Rovinj, odnosno Adris grupu. U Fond je došao kao zamjenik Hrvoju Vojkoviću, a 2004. prelazi u Hypo Alpe-Adria banku, gdje preuzima mjesto potpredsjednika uprave.

HNS bi volio imati svoje ljude i u tvrtkama koje nisu pod direktnim nadzorom Čačića i njegovog resora. Tako se kao moguća nova čelnica Hrvatskih autocesta spominjala članica te stranke Alenka Čičin Šain, no ta bi tvrtka ipak trebala biti pod kontrolom SDP-a. Kao kandidat za predsjednika uprave HAC-a tako se spominje Ivo Karamatić, čelnik socijaldemokrata u Pločama. Kao kandidat za upravu HAC-a, tvrtke koju su potresle u HDZ-ovo vrijeme brojne afere, navodi se i Mijo Bezer, koji je bio pomoćnik ministra prometa u Račanovoj vladi.

Zapaljeni automobil

Za čelno mjesto Hrvatskih cesta pak jedan od glavnih pretendenata je IDS-ov kadar Edo Kos, sadašnji zamjenik gradonačelnika Poreča. Kos nam je potvrdio da je kandidat za to mjesto, no to tek treba odlučiti Nadzorni odbor te tvrtke. Kazao nam je da je magistrirao na cestogradnji i da je stoga stručan za taj posao. Kos je poznat po tome što je bilo nekoliko napada na njega i njegovu imovinu pa mu je svojedobno netko i automobil zapalio. Komadina bi, prema nekim informacijama, za čelnika jedne cestarske tvrtke u svom resoru volio postaviti svog Riječanina Narzija Dalsasu, sadašnjeg direktora tvrtke Cesta – Rijeke. No on nam je rekao da ne zna ništa o tome.

Komentara 85

TO
tom
11:48 07.02.2012.

taj koračević se razumije u HEP koliko i moja baka u programiranje u JAVI! no baka peče izvrsne kolače! za tog koračevića nisam baš siguran?!

GS
glasovi_staklene_boce
14:55 04.02.2012.

Kada će DORH početi češljati poslove ove vlade i drugova? Pa morat ćemo izgraditi barem još dva Remetinca za članove kukuriku koalicije.

Avatar HipnosPajdaš
HipnosPajdaš
19:28 04.02.2012.

Da....nastupile su promjene....i to sramotne.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije