Naslovnica Vijesti Hrvatska

U unutrašnjosti zemlje se očekuje snijeg, u petak čak i u Splitu

U HAK-u upozoravaju vozače da ne izlaze na cestu bez zimske opreme budući da će se tijekom jutra voziti po po mjestimice vlažnim te skliskim kolnicima
16. siječnja 2012. u 21:12 2 komentara 1 prikaza
snijeg u koprivnici (1)
Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL

Iako se dolazak bijele zime najavljuje tek za kraj tjedna, sutra je slab snijeg moguć u Podravini, Baranji i istočnoj Slavoniji. No, u većini Hrvatske, snijeg se očekuje tek u petak.

Osim što će sutra sniježiti u istočnom dijelu Hrvatske, u ostalim djelovima zemlje očekuje nas ipak blago povećanje temperatura. Na Jadranu će tako biti većinom sunčano vrijeme, ponegdje na sjeveru sa sumaglicom i maglom, a moguća je i slaba te umjerena bura.

Najniža temperatura između -9 i -4, u gorju i niža, a na Jadranu od -3 do 3, dok će najviša dnevna biti između -1 i 4 te na Jadranu od 5 do 10 stupnjeva Celzijevih.

U HAK-u upozoravaju vozače da ne izlaze na cestu bez zimske opreme budući da će se tijekom jutra voziti po po mjestimice vlažnim te skliskim kolnicima u većem dijelu unutrašnjosti. Tijekom noći i jutra, zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima, nadvožnjacima i vijaduktima.

Prema prognozama, snijeg će u petak padati čak i u Splitu, dok se u Lici i Gorskom kotaru snježne oborine očekuju i u subotu.

Elipso