Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jaružalo

U Uljaniku porinut "Pedro 'Alvares Cabral"

PXL120214_1283
Duško Marušić/PIXSELL
14.02.2012.
u 15:08

“Pedro ‘Alvares Cabral”, prvi je od dva ugovorena samohodna usisna jaružala koje pulsko brodogradilište gradi za luksemburšku kompaniju Jan De Nul S. A. Capellen G. D. Luxenbourg

U Uljaniku je danas porinut “Pedro ‘Alvares Cabral”, prvi od dva ugovorena samohodna usisna jaružala koje pulsko brodogradilište gradi za luksemburšku kompaniju Jan De Nul S. A. Capellen G. D. Luxenbourg. Ugovor za gradnju potpisan je u srpnju 2010., a kobilica je položena u listopadu prošle godine. Nakon porinuća na navoz je položena kobilica za gradnju drugog broda iz serije samohodnih usisnih jaružala za ovu luksemburšku kompaniju.

Da je riječ o izuzetnoj kvalitetnoj suradnji sa svim predstavnicima brodovlasnika i njegovom kvalitetnom stručnom timu koji zajedno s ljudima u Uljaniku ulažu znanje i iskustvo u realizaciju projekta, potvrdio je u svom obraćanju okupljenima Eduard Milovan, član Uprave Uljanika te istakao kako se radovi odvijaju prema planu što jamči da će isporuka uslijediti u kolovozu ove godine. Riječ je o prvom od planiranih sedam porinuća, koje je realizirano unatoč vremenskim neprilikama u posljednja dva tjedna. Na svečanosti porinuća Milovan je, upravo zbog teških uvjeta rada posebno zahvalio zaposlenicima montaže trupa i opreme na navozima te inspektorima “Bureau Veritasa”, Uljanikovcima i kooperantima. Brod je nosivosti 26 000 tona, dužine 147,6 i širine 30 metara. Pokretat će ga dva glavna dizelska motora svaki snage 7200 kW, a dubina s koje će moći usisavati materijal iznosi 42 do 50 metara. Nakon isporuke “Pedro ‘Alvares Cabral” plovit će pod zastavom Luksemburga.

Ključne riječi

Komentara 1

VI
Vito
09:20 15.02.2012.

U Uljaniku porinut \"Pedro \'Alvares Cabral\" I onda hdz nek govori kako u Hrvatskoj ne trebamo graditi brodove... A niti ova nova vlast ne treba biti pošteđena...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije