Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PLEŠKOVEC

U učionici u Pleškovcu strovalile se ploče od gipsa i metalni nosači

plafon
MARKO JURINEC / PIXSELL
28.06.2010.
u 15:23

U Osnovnoj školi Ivana Gorana Kovačića već su padali dijelovi žbuke ili pročelja, no ovaj put otpao je čitav strop i to u učionici u kojoj je obnovljen 2006. godine!

Bojim se za svoju djecu. Dora će u šesti, a Domagoj u peti razred. Škola je stara, a ovo što se dogodilo moglo bi se ponoviti. Navodno nije prvi put da je nešto palo sa stropa - ispričao nam je jučer Miroslav Smolić iz Zasadbrega.

Njegova djeca pohađaju Osnovnu školu Ivana Gorana Kovačića Sveti Juraj na Bregu, koja se nalazi u naselju Pleškovec. A u školi šok i nevjerica - u učionici broj 3 sa stropa je pala čitava konstrukcija, gipsane ploče i metalni nosači, a i dio stare žbuke debele oko 5 centimetara.

 Upisivali se u 1. razred

 Na svu sreću tragedija je izbjegnuta, palo je noću, a i djeca su već na ljetnim praznicima. No da se to dogodilo tek nekoliko dana ranije, ili da su se vrtićarci jučer u njoj upisivali u prvi razred... Učionica broj 3 inače služi za održavanje razredne nastave i za hrvatski jezik, ovisno koja je smjena.

 - Nikoga nije bilo unutra, no roditelji su s pravom zabrinuti. Ovo nije prvi put da pada sa stropa, no ovaj put je najozbiljnije. Do sad je znao pasti dio žbuke ili pročelja. Nekoliko godina unatrag obavještavam mjerodavne u Županiji o stanju naše škole, izgrađene 1965. godine. Školski odbor tražio je da se urede stropovi i stepenice - kaže ravnateljica Jelena Haček.

 Odgovorni su nadzornici?

 No najviše zabrinjava što se ovaj incident dogodio baš u učionici u kojoj je strop obnovljen 2006. godine i to zbog opasnosti od pada žbuke!

 - Tad smo napravili dokumentaciju za izmjenu elektroinstalacija te spuštanje stropova po čitavoj školi. No to je i izvedeno samo u učionicama broj 1 i 3. Izvođač je bio Đurkin, no imali su nekog kooperanta. A nadzor je bio Međimurje Inženjering. Po meni, najodgovorniji je nadzor, jer smatram da je metalna konstrukcija postavljena po pravilima - kaže Ivan Vinković iz županijske tvrtke za upravljanje imovinom i provođenje investicija. Bio je i član povjerenstva koje je biralo izvođača.

 Inspektor zaštite na radu zabranio je korištenje učionice broj 3, kao opasne po život. Vinković smatra da je konstrukcija tiplama pričvršćena u predebeli sloj stare žbuke pa zato nije “primilo” kako treba, jer tiple nisu dovoljno ušle u ciglu.

Komentara 3

FE
Felicijen
17:19 28.06.2010.

Rekao bih prema fotografiji da nije pao strop zato što tipli nisu dobro \"primili\" u predebelu staru žbuku, kako piše u članku nego je izgleda pala cijela (predebela) žbuka stropa zajedno sa konstrukcijom spuštenog stropa.

OB
-obrisani-
17:28 28.06.2010.

prvo se srušio crkveni toranj,sad se srušio strop u školu ,što je sljedeće na redu ...mora da su griješni ti ljudi kad ih bog tako kazni

BO
boston
22:07 28.06.2010.

Obnavljamo, obnavljamo....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije