Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MINISTAR SE POHVALIO

VIDEO Pogledajte spektakularnu akciju turske policije: Uhitili hrvatskog šefa kartela Nenada Petraka

Uhićenje Nenada Petraka
Foto: Screenshot/Twitter
1/2
18.11.2023.
u 13:19

Uhićen hrvatski državljanin otprije poznat policiji

U Istanbulu je u subotu uhićen hrvatski državljanin Nenad Petrak, vođa međunarodnog narkokartela, kako je javio ministar unutarnjih poslova Turske, Ali Yerlikaya. Petrak je uhićen u akciji Kartel 2 u Istanbulu, a USKOK ga sumnjiči da je od 2019. ključni čovjek u organizaciji narkokartela koji se bavio švercom droge iz Južne Amerike.

Petrak je, da posjetimo, tražen i zbog ravnjavanja Josipa Čubelića na Skalicama u Splitu. Ostali osumnjičenici su se brzo predali, dok je Petrak pobjegao u Tursku, gdje je sada uhićen. 

- Hrvatske pravosudne vlasti tražile su Petraka za kojim je raspisana crvena tjeralica Interpola zbog kaznenog djela 'ubojstvo s predumišljajem - rekao je Yerlikaya. - Utvrđeno je da se Nenad Petrak, kojeg je pratio naš Odjel za borbu protiv narkotika u Istanbulu, Ured za obavještajne poslove i Granični ured pod koordinacijom Generalnog direktorata za sigurnost, nalazi u Uskudaru. Operacija KARTEL-2 je odmah pokrenuta uz podršku Uprave za specijalne operacije Istanbula kako bi bio uhićen međunarodni krijumčar drogom. Čestitam našim policajcima koji su organizirali akciju - dodao je.

Na Twitteru je turski ministar objavio i video uhićenja u istanbulskoj četvrti Üsküdar. Petrak se od hrvatskih vlasti skrivao u hotelu, a na videu se može vidjeti da je prilikom uhićenja u njegovu sefu pronađena velika svota novca i zlatnog nakita.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije