Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tajni razgovori

U Tunisu se sastali američki i libijski dužnosnici

gadafi (1)
AFP/REUTERS/PIXSELL
19.07.2011.
u 09:23

Moussa Ibrahim, glasnogovornik libijske vlade, nazvao je sastanak "važnim korakom za popravljanje narušenih odnosa sa SAD-om"

Američki i libijski dužnosnici susreli su se prvi put nakon početka invazije na Libiju, potvrdio je američki State Department. Amerikanci tvrde, donosi BBC, kako se na sastanku s predstavnicima Moamera Gadafija nije pregovaralo nego su i dalje ostali odlučni u zahtjevu da pukovnik odstupi s vlasti.

Pobunjenici su u ponedjeljak izvijestili kako su potisnuli Gadafijeve snage prema zapadu i zauzeli većinu Brege, ali libijska vlada zanijekala je njihove izjave tvrdeći kako je glavni naftni grad i dalje pod njihovom čvrstom kontrolom.

U svojem izvješću State Department naglasio je kako su američki dužnosnici predstavnicima pukovnika Gadafija prenijeli jasnu poruku kako on mora otići. – Poruka je bila jednostavna i nedvosmislena. Gadafi mora napustiti vlast kako bi počeo novi politički proces koji reflektira želje i nade libijskog naroda – kazali su iz State Departmenta. Amerika nije dala informaciju gdje se sastanak održao, ali prema informacijama iz Libije to je bilo u susjednom Tunisu.

Mousa Ibrahim, glasnogovornik libijske vlade, nazvao je sastanak "važnim korakom za popravljanje narušenih odnosa sa SAD-om". – Podupiremo svaku vrstu dijaloga, bilo kakvu mirovnu inicijativu dok god se o budućnosti Libije ne odlučuje izvan granica zemlje – kazao je Ibrahim i dodao kako je Libija spremna razgovarati o svemu ako joj se ne budu nametali uvjeti te kako Libijcima treba dopustiti da odlučuju o budućnosti svoje zemlje.

Ključne riječi

Komentara 22

IR
irani
10:05 19.07.2011.

Nije li malo obrnuto - gadafijevci polako ali sigirno prodaju gazdu ?

TO
Toni50
10:54 19.07.2011.

U svojem izvješću State Department-UNO -zabrana leta naglasio je kako su američki dužnosnici predstavnicima pukovnika Gadafija prenijeli jasnu poruku kako on mora otići. – Ili za unucima ili u HAG !

UK
Ugo Kajvez
09:39 19.07.2011.

Zapad je trepnuo , ....... running out of steam ......... NEMA LOVE za ratovanje !! ........... hehehe .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije