Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na Bajakovu

U tri teretnjaka otkriveno sedam ilegalaca iz Afganistana

ilegalci
Foto: Carina.hr screenshot
1/2
08.12.2014.
u 13:08

Vozači kamiona priznali su krivnju i odmah platili izrečene novčane kazne i nastavili putovanje.

U tri teretnjaka na graničnom prijelazu Bajakovo, otkriveno je sedam državljana Afganistana koji su pokušali ilegalno ući u Hrvatsku i područje Europske unije.

U teretnjaku bugarskih oznaka koji je iz Turske u Španjolsku prevozio 64 palete proizvoda od kaučuka, pronađena su dva Afganistanca nakon što su carinici specijalnom opremom utvrdili da su među robom u tovarnom dijelu nepoznate osobe, a i zamijetili su da je carinsko uže bilo presječeno i naknadno spojeno metalnom iglom.

U teretnjaku srpskih oznaka koji je iz Srbije u Hrvatsku prevozio 1.680 paketa mlijeka, pronađen je ilegalac iz Afganistana. I u ovom slučaju je carinsko uže bilo presječeno i naknadno spojeno metalnom žicom zbog čega su carinici detaljnije pregledali tovarni dio i pronašli ilegalca.

I u trećem slučaju radilo se o teretnjaku srpskih oznaka koji je za provoz na relaciji Srbija – Francuska prijavio bagremov med te je carinsko uže bilo presječeno i naknadno spojeno žicom pa su carinici detaljnijim pregledom unutrašnjosti tovarnog dijela pronašli četiri Afganistanca koji su ilegalno ući u Hrvatsku i prostor Europske unije.

Zbog osnovane sumnje da su počinili carinski prekršaj, protiv sva tri vozača kamiona podnesen je optužni prijedlog i u provedenom prekršajnom postupku proglašeni su krivima te im je izrečena novčana kazna. Vozači kamiona priznali su krivnju i odmah platili izrečene novčane kazne i nastavili putovanje.

>> Tri Albanca pokušala ilegalno ući u RH kod Metkovića

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije