Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jedinstveni festival

U tri dana bajki Ogulin ‘okupiralo’ 20.000 gostiju

ogulin1
Foto: Dominik Grgurić/Pixsell
1/3
09.06.2014.
u 11:45

Sve može dobiti bajkovitu notu, pa je želja da u gradu podno Kleka sadržaja ima čitave godine

Puna tri dana grad podno Kleka na poznatim festivalskim scenama ‘okupiralo' je oko 20.000 ljubitelja bajki i bajkovitog stvaralaštva.

Zauzeta kuća

Ogulinski festival ove godine posebno je slavio 140. obljetnicu rođenja slavne Ogulinke, pa je sve i počelo Danom Ivanine kuće bajke nastale upravo njoj u čast. Zauzeta je već nekoliko mjeseci, a posjetitelji tu na interaktivan, multimedijalan i kreativan način mogu slaviti bajke Ivane Brlić Mažuranić, ali i ostalih hrvatskih i svjetskih bajkopisaca.

Subota je bila rezervirana za Dan znanja, dok je Festival završio u nedjelju Danom avanture u čast egzotičnih krajeva koji uvijek bude znatiželju i nova otkrića. Domaći i strani gosti uživali su u ritmu jutarnje predstave, amaterskim i profesionalnim predstavama, pripovijedanju, radionicama izrade vilinskog nakita od konca, lutaka od voća i povrća, modnih detalja, obrade tekstila, filcanja vune...

Mnogi su se, posebno najmlađi, predali čarobnom dodiru družine iz make- up šatora, koji su izrađivali savršene frizure i šminku.

Posjetitelji nisu propustili niti ulični svirački program čovjeka orkestra, biciklijadu i još puno toga.

Vlakovi iz Zagreba i Rijeke

– Sve je super. Sada smo se ‘sredili’ i idemo kupiti neki suvenir – vikali su Mateo, Sebastijan i Borna, učenici prvog razreda iz Vrbovskog, koji su si najprije pobojali kosu i iscrtali lice. Njihova učiteljica Vesna Trope napominje da se Ogulinski festival bajke ne smije propustit. Posebno što su mnogi sadržaji vezani i za nastavni program.

– Vozili su i vlakovi iz Zagreba i Rijeke. Želja nam je da imamo sadržaje tijekom čitave godine. Proizvod je takav da se to može ostvariti. Sve može dobiti bajkovitu notu, pa i gastronomija – rekla je direktorica Turističkog ureda Ogulin Ankica Puškarić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije