Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEČUVENO

U trgovini 'Ivan' na Hvaru za povrat ambalaže isplate tek 40 lipa!

ambalaza (1)
Foto: Dalibor Urukalović/Pixsell
1/4
12.08.2010.
u 21:40

U Državnom inspektoratu tvrde da povratna naknada za ambalažu svugdje mora iznositi 50 lipa.

Mnogi Hvarani, a vjerojatno i poneki turist koji u tome gradu ljetuje, prilikom isplaćivanja povratne naknade za PET boce, staklene boce ili limenke ostaju zakinuti za 10 lipa po komadu.

Naime, u hvarskom trgovačkom obrtu "Ivan“ ne isplaćuje se povratna naknada od 50 lipa, kako je propisano Pravilnikom o ambalaži i ambalažnom otpadu, već se po jedinici vraćne ambalaže vraća samo 40 lipa (?!).

- Kod nas se isplaćuje 40 lipa po boci - rekla nam je jedna anonimna djelatnica trgovine.

Provjerili smo u Državnom inspektoratu da li je moguće da negdje povratna naknada može iznositi 40 lipa i dobili smo odgovor da je tako nešto nemoguće i da ona svugdje mora iznositi 50 lipa.

Također, u trgovačkom obrtu "Ivan" kupci su primorani iznos koji dobe od povrata ambalaže potrošiti u toj trgovini budući da im se ne isplaćuje kešom već putem potvrde o povratu ostvaruju kupnju ili pak ukupni račun umanjuju za iznos povrata.

A kupci se svakodnevno na Hvaru susreću i s još jednom nepravilnošću prilikom povrata ambalaže. U Konzumu mogu vratiti tek do 10 jedinica ambalaže za što su nam u Državnom inspektoratu također potvrdili da nije ispravno jer trebali bi primati do 80 jedinica povratne ambalaže.

Komentara 22

Avatar akromegalija
akromegalija
22:20 12.08.2010.

Ivo , Ivan , Ivica sve je to isto.

ST
Stjepanzgd
22:25 12.08.2010.

Pa i u Zagrebu je u Konzumu u mom naselju moguće ostaviti samo 10 boca. Čak su sad odredili da se od 7-9 ujutro i od 13-15 sati smiju ostavljazi boce, samo u tom razdoblju primaju boce.

DM
dr_max
11:51 13.08.2010.

Definitivno je procitao, dobio sam minus :) A hoce li sad biti reakcije? Hoce li usljediti kazna? Bas me zanima!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije