Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

U trećem "Vjetru u kosi" Stanković otkrio Hrvatsku za preferencijalno glasanje

Ova treća, dosad je najbolja Stankovićeva vožnja motorom. Možda zato što je išao kroz Baniju, Kordun i Liku (prevalivši dotad 2100 kilometara u 10 dana), gdje je otkrio pravu i nepatvorenu Hrvatsku
16. listopada 2014. u 14:00 3 komentara 1918 prikaza
Vjetar u kosi
Foto: HRT Screenshot

Zvale su se Duga, Srna, Zloća i Tončica. Bile su krave, bez kojih su njihovi vlasnici ostali. Posljednji sir od njihova mlijeka pojeo je Aco Stanković u trećoj epizodi "Vjetra u kosi" zajedno s bankrotiranim supružnicima, kojima su jednoga dana došli i rekli da im mlijeko njihovih krava ne treba. Krediti i hipoteke sručili su im se na glavu, pa preživljavaju od 1600 kuna mjesečno. No, u očima čovjeka, kojega je Aco prije toga sreo u Donjem Lapcu, oni su bogataši, jer on živi od 600 kuna socijalne pomoći, nakon što je, radeći na crno, stradao u šumi i veli – nema budućnosti.

Ova treća, dosad je najbolja Stankovićeva vožnja motorom. Možda zato što je išao kroz Baniju, Kordun i Liku (prevalivši dotad 2100 kilometara u 10 dana), gdje je otkrio pravu i nepatvorenu Hrvatsku. "Ne bih htio umrijeti s narančom i sokovima na ormariću", rekao mu je čovjek koji se povukao u brvnaru na Velebit, otkrivši zacijelo želju mnogih gledatelja koji su prije Acine emisije lagano umirali od mrcvarenja udarnih dnevnika, koje su tradicionalno zaposjeli isprazni političari.

Lagani šok stigao je tek iz SDP­ova predsjedništva, da će inicirati promjenu izbornog zakona kako bi se preferencijalno glasalo?! Da, to su isti oni koji su do jučer bili protiv preferencijalnog glasanja, niste se zabunili. Prilika je to za sve likove iz Stankovićevih putopisa da se politički afirmiraju i krenu prema Saboru, jer su oni prava Hrvatska, a ne ona koja nam se svakodnevno nudi na tv­ekranima. Zato kapa dolje, Stankoviću – pardon, kaciga – zbog "Vjetra u kosi", ma koliko mu netko predbacivao da je sve smislio samo kako bi se zbog svoje zabave provozao Harleyem naokolo. Otkrio je Lijepu našu spremnu za preferencijalno glasanje.

PLUS

Gospodine Putin, mirno možete sletjeti u Beograd, jer vas ondje čeka Ivana Petrović s NoveTV, koja će nam otkriti sve što ste donijeli i što ćete odnijeti iz Srbije.

MINUS

RTL je u prilogu Zmajlovića prokazao da je spiskao tri milijuna kuna previše za preseljenje, dok je on u razgovoru s N. Božić "dokazao" da je uštedio milijun. Kome vjerovati.

kostajnica
NA GRANICI EU
Tužna priča iz hrvatskog grada: 'Znate kakva je situacija kad je čak i gradonačelnik odselio'
Biciklisti
PROMO
Kako izabrati pravi bicikl
  • samograd:

    pun mi je kufer stankovića, alfiera ,munižabe ,latina ,maje sever i njihovog udbaša radmana . ovo je emijsija o stankoviću a ne o nepatvorenoj hrvatskoj.

  • lukabulic:

    znači li ovo da je emisijsa nediljom u dva ukinuta -o hvala ti bože dosta je mrcvario hrvate znsali stanković di je nadin skabrnja čanak široka kula zna li di je peruča ćelije sveti rok gospić perušić otočac ličko lešće ... prikaži još! ličko lešće da tamo pita da damo pita malo preferencijalno --jugoslaven aco putuje titinim cestama kroz srpske krajeve odnosno kroz pobunjenu srpsku manjinu.i njihove priče kako je bilo kako je sada a i onda i sdaa nas vodi partija josipa broza- možda je baš zbog toga tako kako je-i vijerujem da jest baš zbog toga-

  • davor111:

    a HDZ koj je do juce bio za prefercijalno glasaovanje, je danas kontra, jer vide da bi se stvarno moglo uvesti