Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
veterinar prijavljen

U svom domu pregledao meso i nije vidio trihinelu, dvoje zaraženo

\'podravina i bilogora, virovitica, 3.12.2010. dr. natasa brijacak polaze ispit - izrada naocala sa posebnim lecama, po mjeri, dio je ispita snimila: marija lovrenc\'
\'Marija Lovrenc/VLM\'
16.01.2013.
u 16:56

Još dvije osobe pokazuju simptome te su pod liječničkom paskom. Svi su jeli meso na istoj svinjokolji.

Veterinar (69) iz Dalja kod Osijeka kazneno je prijavljen jer je u svom domu trihineloskopski pregledao svinjsko meso i pogrešno zaključio da nije zaraženo. Dvije su osobe stoga oboljele od trihinele, a još dvije pokazuju simptome te su pod liječničkom paskom. Svi su jeli meso na istoj svinjokolji. 

Za pregled veterinar nije imao adekvatnu opremu i prostor, kao ni zakonsku osnovu. 

– Potvrdio je zdravstvenu ispravnost donesenog uzorka, iako je meso bilo zaraženo trihinelom – izvijestila je Ivana Delaš, glasnogovornica PU osječko-baranjske. Prijavljen je za dovođenje u opasnost života i imovine. Cijena trihineloskopskog pregleda u veterinarskoj stanici iznosi 47 kuna po uzorku. Daljski je veterinar taj posao navodno obavljao nešto jeftinije. Trihineloza izaziva bolove u mišićima, a nije izlječiva.

>>Obolio muškarac koji je pojeo meso divlje svinje

Komentara 1

CH
chemica
13:29 17.01.2013.

Treba sačuvati naše tradicijske narodne običaje. Po svaku cijenu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije