Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U SAD-u najviše zaraženih

U svijetu potvrđeno čak 400 milijuna slučajeva koronavirusa, preminulo 5,8 milijuna

koronavirus
Foto: REUTERS/PIXELL
1/3
09.02.2022.
u 13:29

U Sjedinjenim Američkim Državama zabilježen je najveći broj potvrđenih zaraza, 77 milijuna na oko 330 milijuna stanovnika

Broj slučajeva zaraze covidom-19 u svijetu narastao je na više od 400 milijuna slučajeva od početka pandemije, pokazuju posljednji podaci.
 
Sveučilište Johns Hopkins zabilježilo je u svojim podacima posljednju negativnu prekretnicu, nakon što je prije mjesec dana broj zaraženih iznosio 300 milijuna.

Službeni podaci pokazuju da broj mrtvih u svijetu iznosi 5,8 milijuna. No, stručnjaci smatraju da je pravi broj slučajeva veći jer mnogi slučajevi zaraze i smrti nisu prijavljene.

Također postoje male razlike u dostupnim brojevima. Podaci sveučilišta Johns Hopkinsa neznatno su veće od službenih brojki Svjetske zdravstvene organizacije (WHO), koja je nedavno zabilježila oko 397 milijuna zaraza u svijetu.

U međuvremenu je diljem svijeta primijenjeno oko 10 milijardi cjepiva protiv covida-19, prema podacima WHO-a i JHU-a.

U Sjedinjenim Američkim Državama zabilježen je najveći broj potvrđenih zaraza, 77 milijuna na oko 330 milijuna stanovnika.

U Indiji je zabilježeno oko 42 milijuna slučajeva zaraze, u populaciji od 1,3 milijardi stanovnika, dok je u Brazilu zabilježeno gotovo 27 milijuna slučajeva na 210 milijuna stanovnika.

Ključne riječi

Komentara 1

V0
Vlaskoulicanec3.0
14:00 09.02.2022.

Grozno: 5% svjetskog stanovništva u roku dvije godine imalo malo jaču gripu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije